Madeira – et golfparadis med udfordringer

Golfspiller put
En rejse til Madeira er en chance for at forlænge golfsæsonen. Foto: Pexels, Creative Commons.

Madeira er et naturparadis, hvor omkring to-tredjedele af øen er udlagt til fredede naturparker og vildtreservater. Midt i disse skønne omgivelser ligger golfbanerne, som nærmest ligner botaniske haver, der byder på fantastisk vegetation, forrygende panoramaudsigt og ikke mindst en befriende ro.

En overset golfdestination

Portugal er verdenskendt for at have mange fine golfbaner, men ofte overses Madeira i den sammenhæng, og det er en skam. Her kan du læse lidt om de muligheder der er for at spille golf på Madeira, og hvorfor du skal overveje blomsterøen som din destination, næste gang du skal på en goldfrejse.

Golfspiller
Der er udfordringer for golspillere på stort set alle niveauer på Madeira. Foto: 422737, CC0 Creative Commons.

Terrænet er udfordrende, klimaet er perfekt til golfspil året rundt – takket være Golfstrømmen – og tilmed er denne himmel på jord for golfentusiaster ikke overrendt, så der er sjældent noget, som hedder kødannelse eller irriterende ventetid. Uden for højsæsonen kan man ligefrem få den fornemmelse, at man nærmest har hele herligheden for sig selv – og det er svært at forestille sig græsgrønne pletter på kloden, der for alvor kan tage konkurrencen op.

Golfbaner på Madeira

Madeiras tre golfbaner er lige så forskellige, som de er smukke, og det kan være svært at vælge. De vækker i hvert fald alle udelt begejstring hos alle, der spiller dér – eller bare kigger på.

Det smukke natursceneri på ”Clube de Golf Santo da Serra” har været med til at gøre ”Madeira Island Golf Open” meget populær hos internationale golfspillere. Der har været spillet siden 1934, og Santo da Serra, der var den første golfbane på Madeira, står i dag på listen over de 100 bedste i Europa. Her spiller du med en suveræn udsigt ud over havet og klippelandskabet er så bjergtagende, at man bliver helt høj og glemmer alt andet end spillet og naturen.

Anerkendte golfmagasiner fremhæver ”Palheiro Golf” som ”en visuel fest fra første til allersidste put”, og ”det nærmeste man kan komme konceptet for et golfparadis”. Golfbanen, som åbnede i 1993, er anlagt i en vidunderlig gammel park med høje pinjetræer, talrige blomster og en imponerende 200 år gammel pragtvilla, der stadig benyttes ligesom den tilhørende tesalon. Det er ligesom at træde tilbage i tiden. Som om verden har stået stille. Og der er så vidunderligt og fredeligt på dette fantastiske anlæg, at man ofte begynder at hviske andagtsfuldt til hinanden, selv når man bagefter sidder på klubhusets terrasse med et forrygende vue ud over Funchal og Atlanterhavet.

Den sidste golfbane, ”Porto Santo Golfe”, finder du på Porto Santo, en ø nogle timers sejlads fra Madeira. Golfbanen er eftersigende ganske udfordrende, men har dog to spillezoner med forskellige sværhedsgrader anlagt i et fantastisk landskab.

Lidt fakta om Madeiras golfbaner

Clube de Golf Santo da Serra
Totalt naturlige omgivelser med et udfordrende terræn. Bedste golfklima hele året. Den oprindelige 9 huls bane blev i 1991 forøget med 18 til 27 huller efter udkast af Robert Trent Jones Sr. Og rangerer nu blandt verdens top 100 golfbaner i en underskøn natur. Klubbens hjemmeside.

Porto Santo Golfe
Beliggende ved stranden af den idylliske ø Porto Santo. 18 huls bane (6434 meter) i de mest naturskønne omgivelser. 9 huls par-3 bane. Udlejning af clubs, el-buggies og trolleys. Omklædningsrum, sauna, jacuzzi, tyrkiske bade, klubhusrestaurant. Klubbens hjemmeside.

Palheiro Golf
Etableret i 1993, designet af Cabell B. Robinson og renovert i 2003. Beliggende på en 200 år gammel landejendoms område med udsigt over Funchal. ”It must be the nearest concept to a golfer´s pardise!” (Simon Ames, Going for Golf). Klubbens hjemmeside.

Morgenmad
Nyd en afslappende morgenmad med udsigt før det går løs på golfbanen. Foto: Portobaytrade, CC BY 2.0.

Rejser til Madeira

Det er naturligvis ikke kun de gode baner, som gør Madeira til et oplagt mål for en golfrejse. Det er i lige så høj grad chancen for at kombinere golf med spændende natur- og kulturoplevelser, der gør den portugisiske atlanterhavsø et fantastisk rejsemål.

Find rejser til Madeira med Escapeaway.

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere