Madeira fejrer foråret med blomsterfestival

Blomsterparade Madeira
Der lægges meget energi og tid i de flotte kostumer ved blomsterfestivalen.

Det er ikke kun herhjemme, at vi længes efter foråret. På Madeira er en af årets højdepunkter, når Funchals gader fyldes med duften af forår, når Madeiras smukke hovedby afholder den store traditionelle blomsterfestival. I 2018 sker det fra den 19. april til 6. maj.

Madeira i fuldt flor

Den berømte blomsterfestival på Madeira er et umiskendeligt tegn på, at foråret er kommet til den naturskønne ø i Atlanten.

Festivalen i Funchal, som blev afholdt for første gang i 1979, indledes torsdag med fremstillingen af flotte blomstertæpper og løbere, som til sidst vil dække gaderne i centrum. Dernæst markeres åbningen af det store blomstermarked i Funchals centrale allé, Avenida Arriaga.

Lørdag vil tusindvis af skolebørn traditionen tro gå i optog til pladsen Praca do Municipio for at lægge de blomster, som efterfølgende bruges til at brygge “Håbets væg”. Væggen, Muro da Esperanca, som oprindeligt markerede det internationale børneår i 1979, symboliserer nu et ønske om fred.

Søndag er dagen for blomasterfestivalens største optog, hvor hundredvis af farverige dansere og blomsterudsmykkede vogne for alvor viser, hvorfor Madeira er kendte som Blomster-øen.

Madeira levada
En vandretur langs en af Madeiras mange levadaer er en god mulighed for at opleve de vilde blomster på øen.

Mere end blomster

Sideløbende med blomsterparaderne og de smukke blomsterdekorationer kan besøgende i løbet af festivalen nyde forskellige opvisninger og koncerter. Blomsterfestivalen på Madeira er således en enestående chance for både at opleve både Madeiras spektakulære natur og rige kultur.

Blomsterfestivalen er en af året største begivenheder, men næsten uanset hvornår på året du rejser til Madeira, vil der være kulturelle begivenheder på programmet.

Læs mere om årets største begivenheder og højtider på Madeira

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere