Madrid i februar – besøg de lokale markeder i vintermånederne

Marked i Madrid

Efter en relativ pludselig indskydelse fik jeg bestilt både hotel og flybillet til Madrid. Indrømmet, jeg kunne have valgt et bedre tidspunkt på året, for i februar er her koldt, men solen skinnede og himmelen var blå, så ingen grund til klage fra min siden, selv om vejrguderne dryssede lidt fin sne en aften. Det var ikke mit første besøg i Spaniens hovedstad, og jeg havde nogle helt klare planer for i hvert fald et par steder jeg absolut måtte se og nogle, jeg skulle gense.

Jeg genså Prado-museet, og jeg smovsende i chocolate con churrus – begge dele kan du læse om andet sted på Hideaways’ blog-side.

En af ”de nye ting” jeg ville se i Madrid var området nord for Gran Via, med de to farverige kvarterer Chueca og Malasaña. Her vrimler det med små butikker, caféer og spisesteder, og på hvert et torv stort eller lille er der borde og stole til udendørsservering – her kommer jeg gerne igen, når vejret bliver til at slå sig ned under åben himmel. Her i området ligger også et af de markeder, som jeg havde tænkt at aflægge et besøg, nemlig det nyrenoverede Mercado San Antón. I min bevidsthed er markedet over alle markeder det store flotte St. Josep La Boqueria på Ramblaen i Barcelona, og jeg måler alle andre markeder ud fra det, hvilket nok ikke er helt retfærdigt, men sådan må det nu være.

Læs også: Madrid er Spaniens hjerte

Mercado San Antón

El Mercado de San Anton madrid

Mercado San Antón er nydeligt, faktisk lidt for nydeligt for min smag, men udvalget er stort og meget lækkert. Hvis jeg havde haft køkkenfaciliteter til rådighed, var jeg gået shop amok og hjemført en stor mængde delikatesser. Det er også muligt at tage sine indkøb (af udvalgte varer) med til ”La Cocina de San Antón”, hvor de tilberedes efter ønske. Vil du blot smovse lidt i lækre tapas er der på en hel etage masser af salgssteder, hvor du kan købe de delikate hapser, der i godt vejr kan nydes på den store terrasse.

Adresse: Mercado San Antón, Calle Augusto Figueroa 24, Madrid.

Mercado de San MiguelMercado de San Migue

 

Når jeg nu var i ”Mercado-humør”, så var der ingen vej uden om Madrids nok mestberømt marked Mercado de San Miguel. Det stammer oprindeligt fra 1906, og den smukke, historiske bygning i stål og glas er, efter at have stået tomt i en årrække, genopstået som et af byens mest hippe tapas-mekkaer. Jeg slentrede en tur gennem den store hal, hvor der lokkes ikke blot med elegante tapas, men også med sushi, paella, friske østers og mange andre godbidder, der nydes ved de høje borde i midten af hallen ledsaget af et glas perlende cava, et godt glas vin eller en kold øl. I min terminologi er der ikke meget marked i traditionel forstand over dette mercado, dertil der det lidt for strømlinet, men læg alligevel vejen forbi og tag for dig af retterne. Mercado de San Miguel ligger få skridt fra den smukke Plaza Mayor – og der skal du jo naturligvis alligevel hen – så den er nem at finde både for dig og også for en masse andre turister, så vær forberedt på mange mennesker.

Adresse: Mercado de San Migue ,Plaza de San Miguel, Madrid.

Mercado-de-san-miguel-i-madrid-marked

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere