Maldiverne – et ægte ferieparadis

Maldiverne
Maldiverne er perfekt til en romantisk ferie for to. Foto: Ishan @seefromthesky, Unsplash

Øgruppen Maldiverne i Det Indiske Ocean er med sin kæde af små atoller og koraløer noget nær det ideelle tropiske ferieparadis. Her kan du nyde de mange solskinstimer på kridhvide bounty-strande med svajende kokospalmer. Perfekt til en romantisk parferie i eksklusive omgivelser, eller hvis du ønsker at give familien et rejseminde for livet.

Under overfladen på det turkisblå hav venter dig farverige koralrev. Her kan børn og voksne fordrive timesvis med at svømme blandt de eksotisk fisk. Dertil kan du på rejsen til Maldiverne fordrive tiden med andre sjove sportsaktiviteter, lade dig forkæle i en spa og nyde førsteklasses restauranter.

Siden unge maldiviske iværksættere for 50 år siden åbnede det første resort på øen Kurumba, har Maldiverne udviklet sig til et af verdens mest eftertragtede rejsemål – læs her hvorfor.

Det fine koralsand på Maldiverne. Foto: Gzzz, CC BY-SA 4.0

Undersøiske vulkaner og papegøjefisk

Det kan lyde som en kliché, men det er ingen overdrivelse, at Maldiverne har nogle af de flotteste strande i verden. Det fine sand er utroligt blødt og hvidt. Men faktisk er det ikke strandsand, som du kender det hjemmefra. Meget af det kommer fra en fisk!

Maldiverne består af 26 atoller, som hver især udgøres af talrige koraløer. Atollerne og deres øer er dannet af koralrev, der oprindeligt voksede frem omkring vulkaner, der havde rejst sig op ad af Det Indiske Ocean. Da vulkanerne gik i hvile og efterhånden forsvandt ned i havet igen, stod koralrevene tilbage som ringe omkring de tidligere vulkanøer. På indersiden af ringene ophobedes efterhånden rester af døde koraler i form af det fineste, hvide sand. I dag består atollerne derfor typisk af en række små koraløer omkring en (forholdsvis) lavvandet lagune, mens der mellem atollerne stadig er dybt ocean. Det er en fantastisk – og lidt nervepirrende – oplevelse, når man på en snorkeltur vover sig ud over kanten og pludselig stirrer ned i det blå dyb.

Det hvide sand du ligger og daser på, består altså af døde koraller. Et ekstra kuriosum er, at en stor del af dette koralsand har passeret gennem en papegøjefisk. Disse iøjefaldende fisk er opkaldt efter deres specielle tænder, der danner et kraftigt, papegøjeagtigt næb, som de bruger til at raspe alger af korallerne eller gnaske hele koraller i sig. Når de har fordøjet de spiselige dele fra koralen, udskilles resten som fint koralsand, hvilket er med til at skabe de flotte sandstrande. Efter sigende kan én papegøjefisk producere op mod 1 ton koralsand hvert år!

Foto: Hoodh Ahmed,Unsplash

Udlev din Robinson Crusoe-drøm på Maldiverne

Maldiverne består af næsten 1200 øer, hvoraf kun omkring 200 er beboede og cirka 150 bruges til resorts. På mange af feriestederne tilbyder man bådudflugter til nærliggende ubeboede småøer, hvor du kan udleve Robinson Crusoe-drømmen nogle timer.

Med en gennemsnitlig højde på blot 1,5 meter er Maldiverne verdens lavest beliggende land. Selvom atollerne breder sig over 90.000 km2 af Det Indiske Ocean, er kun knap 300 af disse landjord. Det gør Maldiverne til et af de mindste lande i verden. Omkring halvdelen af de cirka 500.000 indbyggere bor i hovedstaden Malé, som er fordelt på nogle få øer på blot 6 km2 i alt. Det gør den til en af de tættest befolkede hovedstæder i verden. Bor du på en ø inden for rimelig afstand, er hovedstaden bestemt en udflugt værd.

Hovedstaden Malé. Foto: Nattu, CC BY 2.0

Dykning i verdensklasse

Det varme og krystalklare vand omkring Maldiverne byder på optimale forhold for dykning og snorkling. Rigdommen og variationen af liv i havet omkring atollerne er forbløffende. Med snorkel kan både børn og voksne svømme blandt med tropiske fisk i næsten alle farver på koralrevene. Ude på dybere vand kan du på dykkerture møde rokker, skildpadder og revhajer. Maldiverne er endda kendt som et af de steder i verden, hvor du har størst chance for at se den planktonædende hvalhaj, verdens største fisk.

Har du ikke allerede et certifikat, har mange af hotellerne dykkercentre med fuldt kvalificerede instruktører. Har du ikke mod på at dykke, kan du med snorkel og et par svømmefødder dog også få masser at uforglemmelige oplevelser.

Under vandoverfladen åbenbarer dig en farverig verden på de store koralrev. Foto: Sebastian Pena Lambarri, Unsplash

Luksuriøse bryllupsrejser og familieferier

Maldiverne er kendt som et eksklusivt rejsemål. Brudepar og nygifte, som vil nyde en ceremoni og bryllupsrejse ud over det sædvanlige, ses for eksempel ofte på øernes resorts. Derfor konkurrerer nogle feriesteder om at tilbyde den ultimative luksus med alt fra gourmetmad og private pools til personlige butlere og spa-behandlinger. Der er dog også hoteller, som henvender sig til familier og andre, som godt kan klare sig med lidt mindre opvartning.

>> Læs mere mere om luksusferie på Maldiverne

Særligt det sidste årti er ø-rigets udvalg af feriesteder således blevet bredere. Bestiller du en rejse til Maldiverne her hos Escapeaway, kan du derfor både vælge at bo på hoteller, der er “adults only” eller resorts, der med mange aktivitetsmuligheder er perfekte til en generationsferie. Du kan for eksempel booke jeres egen bungalow, hvor I bor lige ned til en børnevenlig strand.

I en kajak kan du udforske de lavvandede laguner. Foto: Roberto Nickson, Unsplash

Sådan rejser du til Maldiverne

Da Maldivernes første resort åbnede i 1972, var drømmen at kickstarte øgruppens turisme. Trods de paradisiske omgivelser var der dog mange, som i starten tvivlede på projektet. Først og fremmest på grund af manglende infrastruktur. Men med en ny lufthavn på sin egen ø og med et utal af mindre både og vandflyvere er det alligevel lykkedes at skabe en velfungerende infrastruktur mellem ferieøerne og den største lufthavnsø, Hulhulé.

Trods Maldivernes afsides beliggenhed ude i Det Indiske Ocean er det derfor en forholdsvis nem destination at rejse til fra Europa. Du kan i nogle tilfælde flyve direkte, men de fleste flyselskaber gør et stop undervejs. Vil du kombinere en afslappende badeferie med spændende sightseeing, er der derfor gode muligheder for det. Det kunne for eksempel være at besøge nærliggende Sri Lanka. Denne østat er ganske vist også er kendt for lange gyldne strande, men har derudover masser af spændende kultur og natur at udforske.

Rejser til Maldiverne med Escapeaway

Her hos Escapeaway kan du nemt bestille hele din rejse til Maldiverne online som en samlet pakke inkl. fly, ophold og transfer. Når du vælger en pakkerejse, er den naturligvis dækket af Rejsegaranti. Du kan dog også vælge blot at booke dit ophold, hvis du selv vil sørge for transporten på rejsen. I sagens natur er det afgørende, at du så også husker at bestille transfer fra lufthavnen ud til dit hotel, enten med båd eller vandflyver.

>> Find din rejse til Maldiverne her

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere