Mange fly fra Danmark til Gran Canaria

Vista Roque Nublo på Gran Canaria

Til vinter vil der være flere direkte flyruter fra Danmark til Gran Canaria end nogensinde før, både Norwegian, Ryanair og Vueling øger antallet af fly.

Flyrejser til Gan Canaria

Overvejer du at rejse til Gran canaria i Spanien til vinter er der i år flere flyruter at vælge imellen end nogensiden før. Både Norwegian, Ryanair og Vueling har valgt at åbne flere afgange til Gran Canaria hvilket betyder at priserne lige nu er meget lave. Norwegian øger antallet af flyvninger fra Kastrup til 9 om ugen og tilbyder desuden afgange fra både Billund og Ålborg lufthavn. Ryanair fortsætter med at flyve fra Billund og øger ligeledes antallet af afgange. Vueling som er et flyselskab fra Spanien vil også flyve fra både Ålborg og Kastrup til Gran Canaria til vinter.

I søgemaskinen her på Hideaways kan du sammenligne priser og flytider fra alle flyselskaber der flyver direkte fra Danske lufthavne til Gran canaria. Foruden de direkte ruter kan du også se priser og flytider fra flyselskaber som f.eks. Air berlin hvor du flyver via Mallorca.

Se alle rejser til Gran Canaria med Hideaways

Hvorfor rejse til Gran Canaria

Gran Canaria, den tredjestørste af Kanarieøerne, bliver også kaldt et mikrokontinent på grund af dens alsidighed. Øens landskaber spænder fra frodige dale til bølgende klitter, fra forrevne bjerge til solbeskinnede strande. Men der er også et makrosystem bestående af tarvelige turistfælder. Med mindre du er til fire etagers stormagasiner, kæmpe hotelkomplekser eller malplacerede temaparker, vil du nok helst undgå det sydlige område omkring Playa del Ingles. Men der er jo noget for børnene, og de kæmpe klitter ved Maspalomas er værd at tjekke ud…

De dramatiske bjerge og havklipper mod nord er milevidt fra det myldrende, turistprægede syd og er helt bestemt et besøg værd (selvom området kan være køligere end den sydlige del om vinteren). Af højdepunkter kan nævnes køreturen i bjergene mellem Aldea og Agaete på nordvestkysten, Arucas, øens perle, og strandene ved Puerto de las Nieves, hvorfra man kan tage færgen til Tenerife. Havnebyen Las Palmas er hovedstad for Gran Canaria, såvel som Fuerteventura og Lanzarote, og dens historiske centrum, Vegueta, mangler hverken seværdigheder eller spisesteder. Rejs ind på øen, gennem den grønne slette ved Vega de San Mateo. Der finder man rig, frodig landbrugsjord, som gradvist forvandles, efterhånden som man nærmer sig midten af øen, der er markeret med et kors fra middelalderen.

Rejsetips

Her følger nogle få rejsetips hvis du overvejer at holde ferie på Gran Canaria.

Det bjergrige nord
Der er en fantastisk udsigt ud over Atlanterhavet fra Tamadaba-bjerget og hele regionen er rig på vandrestier.

Puerto de las Nieves
Stranden er lille og stenet, men spændende omringet af bjerge, og byen har masser af billige og livlige fiskerestauranter. Der er også afgang for de hyppige færger til Santa Cruz på Tenerife.

Cruz de Tejeda
Ophold dig på øens midte ved dette stenkors med udsigt til Tenerife og til Gran Canarias højeste punkt, Pozo de las Nieves.

Las Palmas
Her har man både by og strand – tre kilometer gyldent sand ved Playa de las Canteras med en prægtig strandpromenade med barer og butikker i det summende Santa Catalina distrikt.

Puerto de Mogán
Slut dig til yacht-folket i denne charmerende fiskerlandsby – havnen er endnu ikke lavet om til masseturisme og er det bedste sted på øen at dykke, med grotter og vrag lige ud for kysten.

Forbedr dit slag
Spaniens første golfklub blev dannet på Gran Canaria og øen har nu otte baner i verdensklasse med havudsigt og bjergene som baggrund.

Yumbo centrum
Det materielle mekka, der sælger alt fra klip-klapper til falafler; den nærliggende Maspalomas strand praler af et naturvidunder: 400 hektar med imponerende klitter. De gyldne klitter ved Maspalomas er smukke, men vandkanten er tætpakket med solbadende kroppe i alt for dyre liggestole, så det er så som så med nydelsen. Vi foretrak de bugte på nordvestsiden, der er formet af bølgerne og som består af dels småsten, dels sand, f.eks. Guayedra, der ligger afsondret, men er forholdsvis nem at komme til – kun en kort køretur fra Agaete eller Puerto de las Nieves. Store bølger kan dog gøre det vanskeligt at svømme. Hvis du har energi til det, så er det smukkeste sted at svømme ved El Manantial, ti kilometer ned ad en dårlig grusvej mellem Puerto de Mogán og Aldea de San Nicolás. Hvis du tager en endagstur rundt på øen, kan du klemme en dukkert ind her.

Bedste køretur i bil
Der er nogle storslåede bjergveje på øen – alle ruter omring Artenara og Tejeda byder på pinjeklædte bjerge, prikket med hvide landsbyer og vejene kulminerer i en savtakket horisont. Det måske mest imponerende udsigtspunkt ligger på den nordvestlige kystvej, ca. en tredjedel af vejen fra Aldea de San Nicolás til Agaete, hvor du kan se en række klipper, der ligger i det skummende hav.

Bedste vandretur
Hvis du bor nær Agaete – og selv hvis du ikke gør – er det fantastisk at vandre op til toppen af Tamadaba og ned igen. Følg den smalle vej sydøst for Agaete, forbi San Pedro til enden ved Magrelagua; hvis du ikke er i bil, er det en behagelig fem kilometers gåtur fra Las Longueras. Følg den sti, der går mod syd (ignorer det stejle spor, der går tilbage opad), og op gennem et gammelt stykke landbrugsland for så at nå kirken og husene, der ligger klynget sammen ved en klippevæg i El Hornillo. Følg derefter den smalle vej mod sydvest til dæmningen og Lugarejossøen (1½ time). Gå til højre for at krydse dæmningen, og følg sporet, der støt zigzagger sig op gennem den kanariske pinjeskov – nu går du mod nordvest. Efter en times vandring fra dæmningen, krydser du bjergvejen GC-216, og gå så til venstre for at nå den 1200 meter høje top af Tamadaba med en fantastisk udsigt til de takkede silhuetter af områderne inde i landet og helt ud til havet. Gå samme vej tilbage (i alt en tur på fem til seks timer).

Mere om Gran Canaria

Oplev Gran Canaria på en rejse med Hideaways, specialist i håndplukkede hoteller og ferieboliger. vil du have mere inspiration til din ferie så læs indlæg om Gran Canaria her på bloggen om rejser, læs f.eks Lennarts blog indlæg “På eventyr på Gran Canaria“.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere