Mauritius – et ferieparadis for den aktive

Mange af aktivitetsmulighederne er naturligvis knyttet til det klare hav omkring øen. Foto: Bamba Sourang, Mauritius' turistkontor.

Drømmer du om at dase i palmernes skygge på kridhvide bountystrande ved det tropiske hav? Så overvej at bestille en rejse til Mauritius. Selvom strandene er helt i særklasse, har den frodige vulkanø i Det Indiske Ocean dog også meget andet at byde på for dig, som ikke kun vil ligge ved det krystalklare hav hele ferien. Der er nemlig også masser at opleve inde på øen.

En kulturel smeltedigel

Det tager kun to timer at køre på tværs af den 2.040 km2 store ø øst for det sydlige Afrika, og en tur rundt langs kysten kan i princippet klares på én dag. Trods sin beskedne størrelse er Mauritius dog kendt som et meget alsidigt rejsemål sammenlignet med for eksempel Maldiverne og Seychellerne, der i højere grad indbyder til rendyrket badeferie.

Selvom du ganske vist også nemt kan få hele ferien på Mauritius til at gå med bare at nyde perlerækken af smukke badestrande, bør du også tage dig tid til at udforske øens natur og ikke mindst kultur. Bruger du dit base til at tage på udflugter, vil du således opleve en charmerende smeltedigel af afrikansk, indisk, kinesisk og fransk kultur, der afspejler østatens fortid som koloni. Det kommer ikke mindst til udtryk kulinarisk. Om morgenen kan du få serveret en croissant, til frokost prøve den indisk inspireret dholl puri og om aftenen slutte dagen af med en kinesisk Bol Renversé eller den populære, kreolske rougaille. Mauritius er da også efterhånden blevet kendt ude i verden som et spændende gastronomisk rejsemål, hvor du kan stille sulten på alt fra fine gourmet-restauranter med Michelin-stjerner til interimistiske gadekøkkener.

Dykning Mauritius
En rejse til Mauritius er en oplagt chance for at opleve det fantastiske liv i Det Indiske Ocean. Foto: Pascal Kobeth, Mauritius’ turistkontor.
Mauritius vandring
På Mauritius er der masser af muligheder for at kombinere afslapning med aktive oplevelser. Foto: Florence Maingard, Mauritius’ turistkontor.

Perfekt til en aktiv ferie

Mauritius tiltrækker med sit brede udvalg af aktivitetsmuligheder ofte familier og andre rejsende, som holder af aktive ferier. Har du dykkercertifikat, er en rejse til Mauritius for eksempel en oplagt chance for at opleve det farverige liv i Det Indiske Ocean. Rundt langs øens 330 kilometer lange kystlinje strækker sig således koralrev, der ind mod land afskærmer talrige turkise laguner. Både nybegyndere og erfarne dykkere har derfor masser at vælge mellem inden for kort rækkevidde af stranden. Selv de mere udfordrende dykkersteder uden for revet, er sjældent mere end en 20 minutters sejltur væk.

I modsætning til Maldiverne, der også er kendt som et ægte dykkerparadis, har Mauritius mere at byde på oppe på land. I baglandet finder du således spektakulær natur med bjerge og høje vandfald, der indbyder til både vandring, ridning og mountainbiking. Det inkluderer blandt andet Black River Gorges National Park, der med sine talrige vandrestier og udsigtspunkter giver dig en chance for at opleve øens natur, som den formentlig så ud før koloniseringen.

Mauritius golfbane
Spil golf i unikke omgivelser på Mauritius. Foto: Yamashita, Mauritius’ turistkontor.
Mauritius vandfald
Vandfald inde på øen. Foto: Daniel Malinowski, Mauritius’ turistkontor.

Tag familien med til Mauritius

Blandt de kendte øgrupper i Det Indiske Ocean er Mauritius nok det mest familievenlige rejsemål. Børn i alle aldre vil naturligvis elske de fantastiske strande og det krystalklare vand. Men derudover er mange af de spændende aktiviteter inde på land også velegnede til børnefamilier med lidt eventyrlyst. Rejser du med mindre børn, kan det for eksempel anbefales at besøge La Vanille Nature Park. Blandt den lille naturparks dyr er store landskildpadder, hvoraf nogle er over 100 år gamle.

Der er med andre ord rig mulighed for at få lidt adspredelse fra strandlivet, hvis det er det, familien har brug for. Rejser du uden børn, kan du eventuelt udnytte chancen for at holde dit golfspil ved lige i ferien. Rundt om på Mauritius ligger således ti 18-huls golfbaner og tre 9-huls baner, hvor du kan spille med udsigt til grønne bjerge på den ene side og det turkisblå hav til den anden.

Vandsjov Mauritius
Mauritius er et meget familievenligt rejsemål. Foto: Florence Maingard, Mauritius’ turistkontor.

Rejser til Mauritius med håndplukkede hoteller

Hos Escapeaway finder du et bredt udvalg af håndplukkede hoteller og ferieboliger på Mauritius, der kan danne ramme om en afslappende ferie. Det inkluderer eksklusive boutiquehotel, der er perfekte til en romantisk parferie, og lækre resorts, hvor du kan bo med familien i egen villa helt ned til stranden.

 

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere