Med børn på ferie i Umbrien

Umbrien er Italiens grønne hjerte med masser af dejlig natur og fascinerende landskaber. De fleste børn elsker at være udenfor, og derfor er Umbrien som skabt til ferier med hele familien. Læs vores bud på nogle af de mange aktiviteter, børnene vil få glæde af i Umbrien.

Mange af Umbriens bakketoppe omkranses af små byer med gamle borge som kronen øverst på værket. Et godt eksempel er Rocca Maggiore i Assisi. De gamle ruiner stimulerer fantastien hos eventyrlystne børn, der her kan få timer til at gå med leg, mens mor og far nyder stilheden, udsigten og en god kop kaffe.

Lad børnene boltre sig i Umbriens natur

Lidt væk fra byerne og ude i naturen er der også masser af gode timer i vente. Umbrien er rig på naturparker, søer og bjerge, hvor familien kan tage på picnic og daglange vandreture. Det er let at komme til naturparkerne i bil.

Et dejligt områder er Trasimeno-søen, hvor både søen selv og de omgivende arealer byder på naturoplevsler af høj karat. Søen giver mulighed for en stille tur i en robåd, fiskeri og andre aktiviteter, familien har glæde af.

Marmore-vandfaldene er også et imponerende syn uanset alder, og kløften Gola della Rossa fascinere store som små. Umbrien har også en nationalpark ved Sibilline-bjergene, hvor der er rigeligt med plads til at boltre sig på og noget for enhver smag.

Læs også: Ferie for hele familien, tag børnene med på et hideaway

Sport og aktiviteter udendørs i Umbrien

Selvfølgelig giver den grønne natur i Umbrien masser af muligheder for at holde en aktiv ferie, der involverer hele familien. Der er Activopark, som er et slaraffenland for alle, der er vilde med action og eventyr. Her er rafting, bueskydning, klatring og mange andre ting, der kan holde børn glade og beskæftigede det meste af en dag.

Der er også huler og grotter i Umbrien. Her skal børnene være en 11-12 år eller mere og ledsages af voksne. Men så er det også ægte udforskning og eventyr. Der er også mulighed for at komme ud at ride og på den måde se den smukke natur fra hesteryg.

Kun for voksne er der aktiviteter som paragliding, hvorimod de største børn godt kan komme med på white water rafting på floderne og i kløfterne i Umbrien. Det er virkeligt noget, der kan ryste en familie sammen.

Historiske festivaler

Af de mere kulturelle oplevelser – ud over at klatre rundt på gamle borge og ruiner – der tiltaler børn, er de mange festivaler og byfeste i Umbrien. De fleste byer og landsbyer i Umbrien har en historisk festival med marked, mad, gøgl og udklædning.

Ofte forsøger festivalerne at genskabe tidligere tiders stemning. For eksempel en middelalderstemining. Det er sjovt for børnene at få mulighed for at bruge fantasien og leve sig ind i en helt anden tid.

Familieferie med Hideaways

Hos Hideaways har vi mange familier som rejser, og derfor har vi lavet en oversigt med de hoteller og ferieboliger som vi mener danner de bedste rammer til en ferie i familiens tegn. Du kan læse meget mere om de udvalgte hoteller og ferieboliger under rejsetemaet familieferie. Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os for flere informationer!

 

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Mikkel H.

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere