Meteora – en græsk tidslomme

Meteora
Oprindeligt var der 20 klostre på klipperne. Foto: FIT-SUNY, Public Domain.

Over byen Kalambaka på den nord-vestlige side af Thessaliens sletter har du mulighed for at opleve en række imponerende klostre svævende på massive, fritliggende sandstens-tinder, 400 meter over jorden.

Det spektakulære kompleks af klostre kaldes for Meteora, der meget sigende betyder noget i retning af svævende i luften på græsk.

Tidløshed og religiøs fordybelse

Meteora er ét af den græsk-ortodokse kristendoms helligste steder i Grækenland, samt et landskab af enestående naturskønhed. Stedet tiltrækker da også hvert år tusindvis af besøgende fra hele verden, der betages af det sjældne syn af de afsondrede, næsten svævende klostre, hvor tidløshed, religiøs fordybelse og skønhed har hersket i flere århundreder.

Komplekset, der blev erklæret for verdensarv af UNESCO i 1988, er bygget højt oppe på naturligt formede sandstens-søjler, der har gjort dem næsten umulige at indtage for forbipasserende fjender, herunder de tyrkiske bander, der hærgede området efter det byzantinske imperiums svækkelse i slutningen af det fjortende århundrede.

Seks klostre

Det er uvist præcist hvornår, klostrene var bygget, men man ved, at der allerede i det niende århundrede var en gruppe af eremetiske munke i området, der bosatte sig på søjlerne, og at de første egentlige klostre sandsynligvis blev bygget i slutningen af det ellevte århundrede.

Alle byggematerialer blev hejst op i kurve, ligesom munkene var nødt til at forcere stejle klipper for at nå derop. Idag kan man dog nå derop på en mere behagelig måde, nemlig enten via trapper skåret ind i klipperne eller med en svævebane.

Oprindeligt blev der bygget mere end 20 klostre på sandstens-søjlerne, hvoraf der er seks tilbage idag.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Grækenland

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere