Middelalderfestival i Sommières

Pont Tibère i Sommières
Pont Tibère i Sommières. Foto-kreditering: Carole Raddato. Oploaded under licensen CC BY-SA 2.0

Sommières ligger kun 20 minutters kørsel fra Montpellier i det sydlige Frankrig. I Sommières kan du opleve ægte middelalderstemning under den berømte middelalderfestival hvert år i april måned. Men Sommières har også masser at byde på resten af året – for eksempel en unik romersk bro, der er næsten 200 meter lang.

Central rolle i middelalderen

Blandt byens øvrige seværdigheder er en stor befæstet port, slotsruiner og den romerske bro, der blev bygget efter direkte befalinger fra Kejser Tiberius i det 1. århundrede efter Kristi.

Sommières kom til at spille en central rolle i middelalderens Frankrig på grund af sin strategisk vigtige placering mellem Cévennes-bjergene og kysten og mellem Montpellier og Nîmes. På den måde blev Sommières et knudepunkt for handel i området.

Festival i Sommières markerer sommerens komme

Middelalderfestivalen i Sommières fejrer at vinteren er ovre og sommeren på vej. Foråret er en dejlig periode i det sydlige Frankrig og stemningen under festivalen er livlig og frisk. Der er masser af udstillinger, markeder, kunsthåndværkere og musik i forbindelse med festivalen.

Mange af aktiviterne foregår ved byens borg, hvor der er muligheder for se, hvordan middelalderens militærenheder så ud, og der er også opvisninger i kamp, som den tog sig ud for mange hundreder år siden. Smede, tiggere og akrobater underholder  og der er optog af folk klædt realistisk ud i middelalderkostumer.

Smag på middelalderens madvarer

Ved de mange boder, der tilbereder middelaldermåltider under festivalen, kan du smage på den mad, der typisk blev spist i middelalderen. Du kan også smage på det kæmpe fladbrød, kaldet fougasse, med oliven, bacon og friske krydderier, som bygens bagere tilbereder under festivalen efter alle traditionens og kunstens uskrevne regler.

Alle aktiviteter er gratis at deltage i, undtagen dem på borgen, hvor alle, der ikke er klædt ud i middelalderkostumer, skal betale en symbolsk entré. Det slipper du for, hvis du lejer et kostume – og så deltager du også på en mere aktiv og sjov måde.

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere