Middelalderfestival i Sommières

Pont Tibère i Sommières
Pont Tibère i Sommières. Foto-kreditering: Carole Raddato. Oploaded under licensen CC BY-SA 2.0

Sommières ligger kun 20 minutters kørsel fra Montpellier i det sydlige Frankrig. I Sommières kan du opleve ægte middelalderstemning under den berømte middelalderfestival hvert år i april måned. Men Sommières har også masser at byde på resten af året – for eksempel en unik romersk bro, der er næsten 200 meter lang.

Central rolle i middelalderen

Blandt byens øvrige seværdigheder er en stor befæstet port, slotsruiner og den romerske bro, der blev bygget efter direkte befalinger fra Kejser Tiberius i det 1. århundrede efter Kristi.

Sommières kom til at spille en central rolle i middelalderens Frankrig på grund af sin strategisk vigtige placering mellem Cévennes-bjergene og kysten og mellem Montpellier og Nîmes. På den måde blev Sommières et knudepunkt for handel i området.

Festival i Sommières markerer sommerens komme

Middelalderfestivalen i Sommières fejrer at vinteren er ovre og sommeren på vej. Foråret er en dejlig periode i det sydlige Frankrig og stemningen under festivalen er livlig og frisk. Der er masser af udstillinger, markeder, kunsthåndværkere og musik i forbindelse med festivalen.

Mange af aktiviterne foregår ved byens borg, hvor der er muligheder for se, hvordan middelalderens militærenheder så ud, og der er også opvisninger i kamp, som den tog sig ud for mange hundreder år siden. Smede, tiggere og akrobater underholder  og der er optog af folk klædt realistisk ud i middelalderkostumer.

Smag på middelalderens madvarer

Ved de mange boder, der tilbereder middelaldermåltider under festivalen, kan du smage på den mad, der typisk blev spist i middelalderen. Du kan også smage på det kæmpe fladbrød, kaldet fougasse, med oliven, bacon og friske krydderier, som bygens bagere tilbereder under festivalen efter alle traditionens og kunstens uskrevne regler.

Alle aktiviteter er gratis at deltage i, undtagen dem på borgen, hvor alle, der ikke er klædt ud i middelalderkostumer, skal betale en symbolsk entré. Det slipper du for, hvis du lejer et kostume – og så deltager du også på en mere aktiv og sjov måde.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Frankrig

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere