I mine notater fra besøget på La Tonnarella har jeg skrevet UDSIGT med store bogstaver.

La Tonnarella i Sorrento
Fantastisk udsigt fra La Tonnarella i Sorrento

Det er vel nok også det, der har sat sig bedst i hukommelsen efterfølgende. Fra Tonnarella er der panoramablik til både Middelhavet og Sorrento, hvis gamle bydel blot ligger nogle få kilometer væk. Hotellet har bare 24 værelser og er et yndet tilflugtssted for mange gengangere.

Navnet har en lille historie på samvittigheden, så lad os præsentere La Tonnarella med at forklare, hvordan navnet i sin tid er opstået: Havet ud for Sorrento har alle dage været en kilde til at skaffe de lokale mad på bordet. Når der skal fiskes, er det essentielt at have det rette udstyr til rådighed, hvorfor der igennem årene er sat tusindvis af fiskenet op ud for Sorrentos kyst. Tunfisk på italiensk staves ’tonno’, og når det sættes sammen til ”tonnarella”, hentydes der til ”fiskenet til at fange en lille, men særlig fiskesort i tun-familien”.

Det er Mariella, der viser rundt og med stolthed fortæller om sit ”andet hjem”. Hun ved, hvad hun taler om. I mere end 6 år har hun budt nye som gamle gæster velkommen med et smil. La Tonnarella er en gammel villa, der i dag er flere tilbygninger rigere, men man fornemmer forsat den hjemlige stemning: Indretningen er personlig og en klassisk, campansk stil med farverige kakler blot for at nævne en detalje. Desuden er restauranten blåstemplet af Michelin, der har sat sine mærkater med ”vi anbefaler” på hoveddøren af flere omgange – måske fordi priserne på menukortet afslører, at man kan godt kan sætte sig til bords og nyde et velanrettet måltid mad, uden at det vel at bemærke behøver at være en dyr fornøjelse.

Se alle hoteller i Sorrento med Hideaways

Hvem henvender La Tonnarella sig til?

Ifl. Mariella er den faste skare af gengangere ofte par på 40+ men alle aldre og generationer er velkommen. Jeg vil dig give min rundviser ret, for den klassiske og hjemlige indretning virker imødekommende, men da her ikke er et væld af faciliteter, er La Tonnarella for dig, der sætter pris på at være tæt på byen, nyder at have udsigt til ”alt godt fra havet” og for dig, der værdsætter et typisk, italiensk køkken med gode råvarer.
Godt at vide

La bella Campania er smuk, smukkere, smukkest – og La Tonnarella ligger i smørhullet af regionen. Men du skal også være opmærksom på, at Sorrento og den tilhørende kyst, hvor hotellet ligger, er ganske kuperet terræn. Derfor skal du være almindeligt godt gående for få fuld udnyttelse af bademulighederne, der ligger adskillige trappetrin i nedadgående retning.

La Tonnarella har officielt 4 stjerner på døren. Hos Hideaways er vi nok mere tilbøjelige til at give 3 af slagsen for beliggenhed, indretning, faciliteter og den gode, personlige service. Til gengæld trækker udsigten gevaldigt opad.

La Tonnarella er mere et ”almindeligt” hotel – og det skal du ikke lade dig forvirre af, for det lever op til Hideaways krav og vi kan ikke vente med at komme tilbage. Vi noterer det blot, så du ikke forventer at finde et afsides beliggende hideaway. Til gengæld tilbyder La Tonnarella så mange andre ting, som vi værdsætter her hos Hideaways.

Her er en relativ stor parkeringsplads, og du kan således glæde dig til, at der altid er en plads til bilen uden at skulle betale for det – hvilket ikke er en selvfølge på disse kanter.
Derfor kommer vi gerne igen

Jeg besøgte La Tonnarella midt på dagen, hvorfor hverken frokost eller middag ville passe ind. Derfor vil jeg glæde mig til at komme tilbage og udvælge mig nogle fristelser på menukortet, og så skal du naturligvis nok få en opdatering… Desuden er det et stort plus for mig, at hotellet ligger ”for sig selv” men i gåafstand til Sorrento by. Og et ekstra stort plus er at kunne sidde ude på balkonen og nyde en udsigt, der er lige til 5 stjerner.

Og så har La Tonnarella sin egen lille strand, og selvom du kan sole dig oppe på hotellet, så er der nu noget særligt ved at ligge i ”sin egen” lille bugt med rullesten og tage et par svømmetag i Middelhavet… (bemærk at her kan være fyldt i højsæsonen, da andre hotelgæster også har adgang).

Værelser

24 værelser er alt, hvad der er blevet plads til på La Tonarella, hvis konstruktion synes at være bygget ind i de store klippemassiver. Her findes 5 forskellige værelsestyper – classic, superior, deluxe, juniorsuite og suite. Mange har desuden balkon der varierer meget i størrelsen (classic har ikke balkon), men uanset type er følgende altid en fast bestanddel af servicen: Gratis WiFi, TV (også med Internetadgang), minibar, kogekedel, safety-box, A/C, hårtørrer og separate håndklæder til stranden. Som en ekstraordinær service kan du vælge at få morgenmaden serveret på værelser eller balkonen. Stilen er som resten af huset klassisk kampansk med smukke og farverige kakler på gulve og vægge – ja, selv badeværelset har en kakkel eller to, der pryder indretningen.

Hov, lige en detalje…der er havudsigt fra alle balkoner, hvor du med garanti vil bruge en stor del af din ferie med at sidde og nyde en udsigt, jeg kan unde alle at opleve (undtagen classic).

Tags fra artiklen
,
Mere fra Michael Nielsen

Oplev efteråret i Norditalien!

Efteråret i Norditalien kan være en ganske interessant oplevelse, ikke mindst på...
Læs mere