Mine tre hvidkalkede favoritter i Italien

Hvidkalket mur i Ostuni
Hvidkalket mur i Ostuni

Der er mange hvidkalkede byer og bygningsværker i Italien, men nogle gør mere indtryk end andre. Jeg giver her mit bud på de tre hvidkalkede lokaliteter, som jeg personligt finder mest dragende i Italien. Jeg håber, at det kan tjene som inspiration til din næste ferie i støvlelandet. God rejse!

Ostuni, Apulien
Ostuni, som også meget sigende kaldes for “Den hvide by”, ligger på en bakketop midt i det smukke apuliske landskab. Alle husene i den gamle bydel er hvidkalkede og leder tankerne hen på en græsk ø snarere end på Italien.

Sperlonga, Lazio
Sperlonga, som er optaget på listen over de smukkeste middelalderbyer i Italien, troner på et klippefremspring ved havet mellem Rom og Napoli. Byen er meget karakteristisk med dens hvidkalkede huse, dens smalle gyder og trappegader, men er også kendt for dens gode sandstrande.

Hvidkalkede huse på Panerea Ø
Hvidkalkede huse på Panerea Ø

Panarea Ø, De Æoliske Øer
Panarea Ø, som ligger midtvejs mellem Lipari og Stromboli, leder ligesom Ostuni ofte tankerne hen på Grækenland med dens mange hvidkalkede huse og blåmalede vindues- og dørkarme. Ud over sin hvide skønhed byder øen blandt på en vidunderlig udsigt ud over havet og Stromboli, samt resterne af en oldgammel kultur, som kan dateres helt tilbage til 1440-1270 f.Kr.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Italien

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere