Mit hemmelige favoritsted i Norditalien

Det er tid til at fortælle dig om mit hemmelige favoritsted i Norditalien...
Det er tid til at fortælle dig om mit hemmelige favoritsted i Norditalien...

Sommetider skal du dele dine hemmeligheder med andre…eller rettere sagt – du skal dele dine hemmelige favoritsteder med andre. Og i dag har jeg besluttet at invitere dig med hen til mit hemmelige sted i Norditalien.

Stedet er ifølge avisen “The Guardian” et sted som “…folk fra Milano-området har holdt for sig selv”.

Det er et meget smukt sted, der ligger i regionen Piemonte (vest for Maggioresøen – ca. ½ times kørsel fra Malpensa Lufthavn ved Milano). Navnet er: Lago d’Orta og italienerne taler om stedet som: “… søen turisterne ikke har opdaget”. Men det har du nu!

Ærligt! Jeg har boet i Norditalien i snart 5 år og set MANGE smukke steder, men Lago d’Orta og søens hovedby Orta San Giulio er ét af mine absolutte favoritsteder i Italien.

Som når man forelsker sig, kan det være svært at forklare hvorfor!? – men jeg vil prøve at forklare, hvorfor jeg er så vild med stedet:

Fred & fryd for sjæl & øje

Folk fra Milano-området kalder stedet: “La Cenerentola” (Askepot) og første gang jeg opdagede Lago d’Orta havde jeg lyst til at råbe: “Jeg er i himlen”. Både stilheden og skønheden, som omgiver Lago d’Orta, er overvældende.

Ortasøen
Ortasøen omgivet af smukke bjerge, huse og landskaber
Ortasøen
Der findes mange hyggelige kroge og små torve i hovedbyen Orta San Giulio
Ortasøen
Ortasøen set fra havenfronten i Orta San Giulio

Dét, der gør stedet helt specielt set i forhold til andre smukke steder, er kombinationen af den mystiske stille sø, og husenes arkitektur, som genspejles i søen og som får den til at ligne et billede fra et maleri. Dette intime drama, der udspiller sig lige for øjnene af dig, er mildest talt betagende, og det griber dig om hjertet.

Lille og smuk

Søens hovedby, Orta San Giulio, er bygget på skråningen af en stejl bakke (Sacro Monte). Den er formet som en halvø ud i søen, og om dagen ligner det, at byen ser længselsfuldt over mod den smukke lille ø Isola San Giulio. Det er en hyggelig by med al dens italienske charme og romantik, der gør, at folk bliver gengangere. Har man først været der én gang, så er det helt sikkert ikke sidste gang, at man besøger dette lille og smukke sted. Og hvis folk tager natten med, så vil de se Isola San Giulio, der lyser op og ser ud som om den flyder i det mørke stille vand – glinsende med en refleksion, der rejser sig i søen. Smukt med smukt på!

En bådtur ind i et eventyr

Man kan tage en lille båd fra centrum af San Giulio over til øen Isola San Giulio hele året rundt. Det er en hurtig tur og næsten alle, der besøger denne lille miniature-ø, bliver begejstrede.

Ortasøen
Med båd kan du nå øen Isola di San Giulio

Men udover begejstringen over den smukke udsigt fra øen, bjergene der omgiver øen og øens smukke huse fra oldtiden, så er øens kirke et skattekammer indeholdende kunst fra århundreder. Det er ikke mærkeligt, at mange italienske par har valgt dette eventyrsted som baggrunden til deres brudebillede.

En usleben diamant, som ikke kender dens skønhed

Den fortryllende skønhed, som Lago d’Orta udviser, er som en usleben juvel kun ca. 1,6 kilometer bred vest for Maggioresøen. I dag flokkes alle turister til den kendte og prangende Maggioresø, men Lago d’Orta er den hemmelige ikke-kendte lillesøster. Det er en populær weekend-destination for folk fra Milano-området og de fleste besøgende er derfor italienere – med undtagelse af nogle få tyskere og hollændere, som jeg observerede.

Den blændende udsigt til den magiske kloster-ø Isola di San Giulio
Den blændende udsigt til den magiske kloster-ø Isola di San Giulio

Så nu kender du min hemmelighed – mit hemmelige favoritsted i Norditalien – nemlig den smukke lillesøster Lago d’Orta, som bestemt er et besøg værd.

Du kan også læse mere om Orta-søen og alle vores hoteller og ferieboliger i området omkring den her. Tjek udvalget i vores rejsesøgemaskine, hvis du er interesseret i at reservere et hotel ved Ortasøen. Har du brug for hjælp er du velkommen til at kontakte kundeservice.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere