Mærk historiens vingesus på Det Nationale Karetmuseum i Lissabon

Museu Nacional dos Coches Lissabon
Mange af samlingens kareter er overdådigt udsmykkede. Foto: Dguendel, CC BY 4.0.

En af Lissabons mest besøgte attraktioner, Det Nationale Karetmuseum, giver et enestående indblik i Portugals fortid som stormagt. For børn er udstillingen desuden en meget håndgribelig mulighed for at lære om transportsmidler før bilens opfindelse.

Museu Nacional dos Coches

På karetmuseet, Museu Nacional dos Coches, kan du se en enestående samling af overdådigt udsmykkede vogne og bærestole i mange former og størrelser, der vidner om Portugals dage som rig stormagt.

Museet blev oprettet i 1905 af Portugals sidste dronning, Amélia de Orleães, som ønskede at kongefamiliens flotte vognpark skulle udstilles fremfor blot at stå gemt væk og samle støv.

Samlingen inkluderer kareter, der stammer helt tilbage fra det 16. århundrede. Ifølge Portugals kulturminister er karetsamlingen den største og bedste bevaret i verden. De forgyldte og overdådigt udsmykkede kareter har i tidens løb være brugt af ikke blot af det portugisiske kongehus, men også af kongelige, kejsere og andre personer fra datidens absolutte magtelite rundt om i Europa.

Postkaret
En postkaret. Foto: Pedro Ribeiro Simões, CC BY 2.0.

Nyt moderne hjem i Belém

Oprindeligt blev kareterne udstillet i en ridehal fra det 18. århundrede i tilknytning til Palácio de Belém. Pladsen var dog trang i den i øvrigt smukke hal, og det blev derfor besluttet at karetmuseet skulle have en ny adresse.

I 2015 flyttede Museu Nacional dos Coches derfor ind i nye rammer på den anden siden af gaden i en moderne bygning, der er tegnet af den anerkendte brasilianske arkitekt Paulo Mendes da Rocha. Den nye bygning har givet museet tre gange så meget plads til udstillinger.

Belem tårnet i Lissabon
Belémtårnet vidner ligeledes om Portugals storhedstid.

Mange seværdigheder i Belém

Placeringen af musset i Belém ved Tajo-floden er passende, da det var herfra opdagelsesrejsende som Vasco da Gama i 15 og 16-hundrede tallet drog ud i verden. De hjembragte rigdomme i form af blandt andet krydderier og ædelmetaller gjorde Lissabon til en af datidens mest velhavende byer.

Det Nationale Karetmuseum er ikke den eneste populære seværdighed i Belém. Det er også i denne bydel, at du finder for eksempel Belémtårnet og Jerónimosklostret.

Læs mere om Belém

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller. 

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Portugal

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere