Naturskøn vandretur til Caldeirão Verde på det nordlige Madeira

Caldeirão verde
Caldeirão verde på Madeira. Foto-kredit: HumaniMer. Oploadet under licensen CC BY-ND 2.0

Madeiras mere end 2000 kilometer gamle vandveje – levadaer – gør øen til lidt af et paradis for vandrere. En af de mest spektakulære levadavandringer er turen til Caldeirão Verde, som gennem eventyragtig frodig skov og mørke tunneler fører frem et smukt vandfald.

Vandretur til den grønne gryde

Levadavandreturen til Caldeirão Verde på den nordøstlige del af øen er én af 28 vandrestier på den officielle liste over anbefalede korte ruter, PR (pequenas rotas), udarbejdet af Madeiras regionale regering. Fra rutens start i Queimadas naturparken går man næsten hele vejen i frodige grønne omgivelser i form af eksotiske planter, små vandfald og de mosklædte klippevægge.

På Levada do Caldeirão Verde (PR 9) går du ud og hjem samme vej (6,5 + 6,5 km), og vil du have tid til at nyde udsigterne undervejs, bør du afsætte ca. 5 time til hele turen.

Udover drikkevand, solidt fodtøj og eventuelt en madpakke, som halvvejs kan nydes med udsigten til det 100 meter høje vandfald, anbefales det at medbringe en pandelampen/lygte til de strækninger, hvor stien for en stund forsvinder ind i et mørkt hul i klippen. Pas på hovedet i de lavloftede tunneler!

Fra Caldeirão Verde er det normalt muligt at fortsætte et par krævende kilometer videre op til Caldeirão do Inferno. Ifølge Madeiras turistbureau er ruten hertil dog pt. (august 2016) midlertidigt lukket på grund af et jordskred.

Vandreferie på Madeira

Foretrækker du at følge en guidet tur, er der flere lokale bureauer, som arrangerer vandreture ad Madeiras levadaer med guide. Ligeledes tilbyder danske vandreklubber og rejsebureauer ofte rejser til Madeira, hvor levadavandringerne er feriens omdrejningspunkt.

Du kan finde mere inspiration til din vandreferie på Madeira her på Portugal.dk. Læs blandt andet om de unikke laurbærskove på Madeira, som du kan opleve på en vandretur ad Levada do Rei (PR 18).

Se alle rejser til Madeira med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere