Nemt og billigt at tage på bilferie i Italien

Bil landevej Italien
En bilferie i Italien giver flere muligheder for at udforske små, ukendte landsbyer.

Blandt danskerne er Italien den mest populære bilferie-destination, og det er ikke tilfældigt. Mange har opdaget, at køreturen er rimelig overkommelig, og så er der et væld af fine destinationer at vælge imellem.

Køreturen til Italien

Fra de store grænseovergange ved Padborg og Puttgarten er der ca. 1.100km til Italiens nordligste grænseovergang ved Brenner-passet. Turen kan køres på omkring 12 timer i medvind og med et par hurtige tissepauser undervejs. Har du ikke en langtursbil, så kan det faktisk ofte betale sig at leje en bil i fx. Flensburg – så kan du ofte cruise sydpå i en BMW til en pris som er lavere end din egen omkostning til afskrivninger, dæk osv.

Ned ad Autobahn

De tyske motorveje er kendt af de fleste, og frygtet af mange. Men med lidt god planlægning, går det nok endda. Nu til dags er det takket være GPS nemt at ramme de rigtige afkørsler. Hamburg er en kendt flaskehals for skandinavere med sydlængsel, så undgå at køre igennem millionbyen ved Elben morgen og eftermiddag, hvor trafikken er på sit højeste. Skal du i retning mod det østlige Italien, og dermed omkring München-området, er det også fornuftigt at skæve lidt til uret, hvis man vil undgå de værste kødannelser.

Om sommeren kan man orientere sig med diverse køkalendre, og holde for øje, hvornår de tyske delstater starter ferie. Og så er det altid god latin at køre så mange timer som muligt om natten, hvor der er bedre plads på vejene. Husk også at om sommeren er der ingen lastbiler på autobahn lørdag og søndag, hvilket giver øget fremkommelighed ved fx. vejarbejde.

De magiske 1.600

Som en tommelfingerregel siger man, at en kør selv ferie på to uger giver mulighed for at destinationer op til 1.600 km fra Danmark. Det giver dig mulighed for at udforske en stor del af Norditalien, inklusive klassikeren Gardasøen og de børnevenlige strande ved Lido di Jesolo og Bibione i nærheden af Venedig.

Rejser man uden børn er snoren ofte lidt længere, hvilket vil bringe dig til Firenze og det altid inspirerende Toscana, som ligger lige omkring de 1.600 km fra Danmark.

Vejene i Italien

Infrastrukturen i Italien er ganske fornuftig, og særligt Autostradaerne (motorveje) er af høj kvalitet. De fleste er betalingsveje, men det er ikke dyrt, og du kommer hurtigt frem. Men Italien er også et land, som er præget af mange bjerge – særligt domineret af Dolomitterne/Alperne i nord, og den langstrakte bjergkæde Appenninerne, som ligger som en rygrad ned gennem landet. I bjergene er vejene smalle og snørklede, så sæt god tid af til at køre de sidste kilometer frem til dit rejsemål.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Italien

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere