Norditaliens skønhed

Vinmark i Toscana

Hvad har Gucci, Ferrari og Martini tilfælles? De er alle blandt verdens mest kendte luksusbrands, og så har de alle hjemme i den nordlige del af Italien. Men hvad har Norditalien, der inspirerer til design i absolut verdensklasse? Masser!

Det er ikke kun i moderne tid, at Norditalien har markeret sig som arnested for skønne produktioner. Skønhed og æstetik har i mange hundreder år været Norditaliens varemærke. Tænk bare på renæssancens store kunstnere – de slog nærmest uden undtagelse deres folder i det nordlige Italien.

Med ophold på et af vores hideaways i Norditalien kan du selv få smag for de inspirerende omgivelser, området tilbyder sine gæster. Norditalien egner sig perfekt til at lade op og suge inspiration til sig, så du efter ferien kan gå i gang med daglidagslivet i Danmark fyldt op med energi og frisk som en havørn.

Verdens bedste biler og motorcykler

Noget af det, der slog mig, da jeg kørte rundt i det nordlige italien, var det kuperede terræn med snoede veje i smukke bjergområder. Jeg er helt overbevist om, at de mange kurver har haft stor betydning for regionens mange berømte skabere af motorcykler og biler. Er du motorcykelentusiast vækker navne som Aprilia, fra Noale ikke langt fra Venedig, Ducati fra Bologna og Moto Guzzi fra Mandello del Lario, Lombardiet helt sikkert genkendelse og respekt.

Men det er måske nok biler, der er Norditaliens allermest berømte produkt: Ferrari fra Maranello ved Modena, Lamborghini fra Sant’Agata Bolognese ved Bologna, Maserati fra Modena. Og naturligvis et mindre eksklusivt mærke som Alfa Romeo fra Milano. Bag al den mekanik i verdensklasse ligger et rigt og velordnet samfund med kvalitetsvarer på hylderne – hvadenten der er tale om madvarer, finmekanik eller alt det ind immellem.

Alt tager sig godt ud i Norditalien og denne skønhed bygges på forbilledlig vis ind i produkterne, som eksporteres til hele verden, men bedst opleves her på deres hjemegn.

Italienernes øje for detaljer og tøjstil

Den overflødighed af gode råvarer og fantastisk smukke naturomgivelser og dytige mennesker, der har gjort Norditalien til noget særligt gennem århundreder, kan du naturligvis selv få smag og øjesyn for – og med Hideaways’ rejser, bestemmer du helt selv, hvor meget du vil slappe af i det hyggelige, lidt afsondrede hideaway, og hvor meget du vil rundt og se landskab og eventuelt besøge en af de berømte brands udstillingsfabrikker, som ligger i eller i nærheden af deres hovedkvarterer rundt om i Norditalien.

Norditaliens skønhed har sammen med lokalbefolknings øje for detaljer og deres forretningstalent givet verden nogle af de mest opsigtsvækkende og originale luksusvarer. Tøj og mode er simpelthen en indgroet del af norditalienernes dagligdag. Stil og klasse tages alvorligt her, og det er på baggrund af det høje niveau af æstetisk selvbevidsthed i området, at mærker som Gucci fra Firenze og Giorgio Armani og Prada fra Milan er blevet globale tegn på overskud og styr over sagerne.

Indbyggerne i det nordlige Italien er meget tjekkede og sikkert på mange måder en god inspiration for os mere afslappede og tilbagelænede danskere. Jeg nød i hvert fald de mange indtryk på min rejse i Norditalien.

Hvor og hvordan vil du rejse til Italien

Hos Hideaways kan du rejse til Italien som det passer dig, kør-selv eller flyv til et af de mange dejlige rejsemål i Støvlelandet. Læs f.eks mere om flyrejser til Italien med Hideaways

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere