Norwegian flyver direkte til Madeira i Portugal

Landskab på Madeira

Norwegian har netop meddelt at de forsætter med at flyve direkte til Madeira i Portugal fra København i vinter 13/14.

Sidste vinter var en af nyhederne fra Norwegian åbningen af en direkte rute til Funchal på Madeira i Portugal fra København. Ruten har åbenbart været efterspurgt hvilket vi hos Hideaways er glade for da vi elsker Madeira. Ja “elsker” er store ord, men det forholder sig faktisk sådan. Norwegian flyver hver lørdag direkte til Funchal og første afgang er i midten af oktober og så helt frem til maj måned. Du flyver fra Kastrup om morgenen og lander igen i København om aftene.

I søgemaskinen her på Hideaways kan du se priser på flyrejser med Norwegian til Madeira, og sammenligne priser med andre flyselskaber som f.eks TAP air Portugal der flyver til Madeira via Lissabon hver dag året rundt!

Se priser på rejser til Madeira med Norwegian

Kort information om Madeira

Omkring 1000 km fra Lissabon i Portugal finder man øerne Madeira og Porto Santo, sammen med to andre ubeboede øer. Turister besøger disse øer på grund af de varme somre og de milde vintre, som Golfstrømmen medfører, og de grønne øer i det azurblå vand tiltrækker derfor rejsende hele året rundt. Temperaturerne kan snige sig op på 33 grader om sommeren, hvis vindene blæser fra Sahara, og om vinteren bliver det ikke under 13 grader, selvom klimaet varierer overalt på Madeira. Der er en bjergkæde på øen, og en klippefyldt kystlinje med sorte strande. Porto Santo har ikke megen bevoksning men har til gengæld en 9 km lang sandstrand.

Er der nogle ulemper?
Passatvinde kommer med regn, især på Madeiras østkyst, hvilket også giver en frodig vegetation. Madeiras strande er ikke for skønne, hvilket betyder at der heller ikke er alt for mange unge turister, hvilket det ældre publikum muligvis vil glæde sig over.

Funchal

En solrig by fyldt med restauranter og butikker; i Funchal kan man købe øens specialiteter; vin fra Madeira, fine broderier, fletværk og eksotiske blomster. Restauranterne og caféerne byder på et rigt udvalg af madoplevelser, men især fiskeretterne og egnsretterne er anbefalelsesværdige. Den gamle bydel og den travle marina byder på gode restauranter. De smalle brostensbelagte stræder og de livlige markeder er relativt upåvirkede af turisternes indtog, og der er også museer og historiske attraktioner som kan udforskes. Der er et kabeltog op på bjerget, hvorfra man kan nyde en fantastisk udsigt ud over byen. På toppen er der kun en kort gåtur til de tropiske haver ved slottet. Nattelivet er overraskende livligt i forhold til byens ellers rolige atmosfære, og man kan finde et bredt udvalg af barer som er åbne hele natten.

Vandreture
Madeira er et populært rejsemål blandt vandrere, og har derfor et rigt netværk af vandre stier og vandingskanaler (levadaer), hvor man rigtigt kan nyde øens fantastiske natur med både højder og dale. Mange af de mere vilde og smukke punkter på øen kan kun besøges til fods, inklusiv Pico Ruivo, det højeste bjerg med sine 1860 meter, hvorfra man kan nyde en helt spektakulær udsigt. Mange vandrere indkvarterer sig på Summerplace på sydvestsiden af øen, selvom der er også mange anbefalelsesværdige vandreruter på den anden side af øen.

Vandsport
Atlanterhavet holder som regel en vandtemperatur på mellem 18-24 grader. Havet bliver hurtigt dybt, og vandet er krystalklart, og der er derfor mulighed for at dyrke alle former for vandsport på Madeira. Man kan eksempelvis sejle ud og kigge efter hvaler eller delfiner blandt de 6 forskellige hvaler og de 7 typer af delfiner, som man finder i farvandene omkring Madeira. Man kan naturligvis også stå på vandski, surfe eller bare svømme. Dykkere tager især til kysten ved Garajau, hvor man finder et af Europas første underjordiske naturreservater, og der er dykkerskoler i Funchal og Caniço de Baixo. Madeira er også populær blandt fiskere, som finder lokationen ideel idet man kan fange nogle af de helt store fisk, og det er ikke usædvanligt at der bliver slået rekorder indenfor størrelser i perioden juni til september. I Funchal er der veludstyrede fiskerbåde med erfarne fiskere, som tager fiskere med ud på havet.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie

Palma de Mallorcas slotte og paladser

Hovedstaden på Mallorca, Palma de Mallorca, er en smuk by med mange...
Læs mere