Ny turistskat på Mallorca og Menorca fra 1. juli

Botel Alcudiamar på Mallorca.
Botel Alcudiamar på Mallorca.

Rejser du til Mallorca eller en af de andre Baleariske Øer efter den 1. juli 2016, skal du forvente blive opkrævet en ny ‘miljøafgift’ på op til to euro pr. dag.

Det er det regionale parlament på øgruppen, som har besluttet at pålægge tilrejsende den nye afgift for at skaffe midler til at støtte bæredygtig turisme og sikre naturbevarelse på øerne. Selvstyret forventer, at den nye afgift vil indbringe øgruppen omkring 80 millioner euro årligt.

Afgift afhænger af ferieboligen

Hvor meget du skal betale fra og med den 1. juli 2016 afhænger af hvilken type feriebolig, du vælger. Bor du på hoteller med 5 stjerner og “superior-hoteller” opkræves den maksimale afgift på to euro pr. dag. Afgiften falder derefter i takt med antallet af stjerner, således at det for eksempel koster halvanden euro for 4 stjernede hoteller og “kun” én euro for at bo på hoteller med 1-3 stjerner.

Børn under 16 år er fritaget for afgiften, og afgiften halveres i lavsæsonen (novemberapril). Du får ligeledes 50 % rabat på afgiften efter den 10. dag af opholdet.

Opkræves på hotellet – sandsynligvis

Der hersker fortsat en vis usikkerhed omkring, hvordan den nye miljøafgift vil blive opkrævet i praksis. Det anses for udelukket, at afgiften opkræves i lufthavne eller havne, da de fleste af disse er ejet af staten, som ikke har godkendt opkrævningen.

Det vil derfor være op til de enkelte overnatningssteder at lægge den ekstra afgift på gæsternes regning. Der har fra rejsebranchen været kritik af, at afgiften indføres midt i højsæsonen. Mange tilrejsende har desuden booket og betalt deres feriebolig før indførelsen af afgiften blev besluttet.

Det er ikke første gang, at besøgende på de populære ferieøer Mallorca, Menorca, Formentera og Ibiza bliver mødt af en miljøafgift. Det regionale parlament forsøgte kortvarigt i 2002-2003 at pålægge hotelgæster en lignende særskat, som også dengang mødte stor modstand fra hotelbranchen, som frygtede, at den ville få nogle turister til at blive væk.

Rejser til De Baleriske Øer

Skal der mere end et par euro til at afskrække dig fra at holde ferie på de fantastiske middelhavsøer? Så tag et kig i beskrivelserne af vores hideaways på Mallorca og Menorca.

Vi har personligt besøgt og håndplukket de mest charmerende ferieboliger, som både indbyder til afslapning og spændende oplevelser.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere