Nyd sommervejret på Gran Canaria mens vinteren hærger herhjemme

Med temperaturer på over 20 grader i vintermånederne og masser af soltimer er Gran Canaria et oplagt vinterrejsemål for alle, der har behov for en pause fra den danske vinter.

I Danmark ligger antallet af solskinstimer i vintermånederne gerne på omkring 50, mens Gran Canaria kan friste med knap 200 – altså næsten fire gange så mange! Det gør en gevaldig forskel, der kan genopvarme selv den mest vinterfrosne danske krop.

Gran Canaria er gearet til at modtage mange feriegæster, men vores hideaways ligger ofte mere hyggeligt lidt gemt væk fra de mest overrendte områder. Vi har hideaways ud til kysten tæt på Las Palmas og lidt længere inde på øen, hvor du kan opleve Gran Canarias smukke og enestående natur helt tæt på.

Øen med de mange små miljøer

Gran Canaria er kendt som det “lille kontinent”, fordi øens særlige landskab og geografi skaber en masse mikroklimaer. Derfor er naturrigdommen på Gran Canaria stor, og øen huser en række arter af dyr og planter, du ikke finder andre steder i verden.

Gran Canarias natur er beskyttet af UNESCO på grund af sin enestående beskaffenhed, og forskere fra hele verden undersøger de fascinerende habitater rundt om på øen. Og naturligvis har du også mulighed for at gå på eventyr i de indtagende omgivelser Gran Canaria byder på.

Hvis du har tænkt dig at vandre op i bjergene på denne smukke vulkanø, bør du bestemt medbringe varmt tøj. For selvom temperaturen langs kysten ligger på 20 grader eller mere om vinteren, falder den noget med højden. Og helt oppe på øens højeste punkt, Pico de las Nieves, falder der – som navnet antyder – af og til sne. Sneen bliver dog ikke liggende længe.

Vandsport om vinteren

Gran Canaria er et fantastisk sted at dyrke vandsport, og øen tiltrækker om vinteren mange udøvere fra mere nordlige himmelstrøg. Når det er for koldt at surfe i Danmark, tager mange til Pozo og andre steder på Gran Canaria, hvor også den verdensberømte windsurfer Björn Dunkerbeck er at finde.

Selv om vinteren dykker temperaturen kun ganske lidt ned under de tyve grader i havet, så hvis man er lidt frisk, kan man sagtens tage en dukkert i almindelige badebukser. Hvis man skal svømme i længere tid ad gangen eller dyrke vandsport i timevis, kan vi anbefale, at man benytter en våddragt.

Læs også: Windsurfing og vandsport på Gran Canaria

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere