Nye guides til ferien i Alentejo – få mere ud af ferien i Portugal

Alcacer do Sal i Alentejo
Alcacer do Sal, en typisk by i Alentejo.

Med to nye guidehæfter i hånden kan du nu nemt selv tage på opdagelse i det, der af kendere anses for en af de smukkeste regioner i Portugal, Alentejo. Den vidstrakte landbrugsregion, der strækker sig fra Tejo-floden helt ned til Algarve i det sydligste Portugal, er kendt for sine åbne vidder med bølgende hvedemarker, store olivenlunde og næsten blændende hvidkalkede landsbyer.

Udforsk Portugals spisekammer

Hovedbyen, Évora, der siden 1986 har været med på UNESCO’s kulturarvsliste, er sammen med store korkege og vin noget af det, de fleste forbinder med Alentejo. Den solrige region byder derimellem dog på et væld af andre oplevelser og seværdigheder, ikke mindst for dine smagsløg.

Kork Monchique bjergene Alentejo Portugal
Korkege i Alentejos Monchiquebjerge.

Selvom det er et lidt forsimplet billede af virkeligheden, er det således ikke uden grund, at Alentejo bliver kaldt for “Portugals spisekammer”. I den ene af de nye guides, From Farm to Table, som er udgivet af regionens turistbureau, finder du forskellige forslag til rejseplaner og ruter, hvor du har mulighed for at udforske regionens bedste fødevarer og møde de lokale producenter bag.

Guiden indeholder således oplysninger om de steder, der med glæde inviterer besøgende indenfor og giver dig chancen for at se produktionen på nærmeste hold. Det er ifølge guiden for eksempel en mulighed for at deltage i olivenhøsten, mærke stemningen på en fiskeauktion, gå en tur mellem rismarkerne, se hvor trøflerne vokser og naturligvis deltage i vinsmagninger på charmerende gårde.

Alentejo traditionel portugisik ret
En rejse i Alentejo byder på mange kulinariske højdepunkter.

Vandrestier i Alentejo

Det er ikke kun dine smagsløg, som kan blive forkælet på en ferie i Alentejo. Trænger du efter en stribe gode måltider til at brænde lidt kalorier af, eller holder du blot af aktive ferier, finder du i The TransAlentejo Guide forslag til 11 vandreruter omkring Alqueva-søen og Guadiana-floden. Sammen med detaljerede rutekort, der ligeledes kan hentes på turistbureauets hjemmeside, er her meget inspiration og nyttig information at hente.

Alentejo udgør omkring en tredjedel af landet og rummer en stor variation i landskaber, som byder på masser af muligheder for at tage på vandreture. Den nye vandreguide har ifølge turistbureauet ruteforslag til både den ambitiøse vandrer, som vil nå langt omkring, og familien, der blot vil ud og opleve lidt af Alentejos smukke kulturlandskab. Ruterne, som er afmærket med skilte, fører dig forbi adskillige kultur- og naturseværdigheder.

I den nye vandreguide, som dækker den østlige del af Alentejo, kan du udover en vejbeskrivelse for hver rute læse om en håndfuld særlig udvalgte interessepunkter, du vil passerer undervejs. Ligeledes er der angivet afstand og sværhedsgrad for ruten, så du nemt på forhånd kan udvælge en, der passer til dine ønsker.

Oplev mere af Alentejo på en rundrejse

Vil du opleve alt, hvad Alentejo har at byde på, er det oplagt at tage på en bilrundrejse. Her har du en lejebil til rådighed under hele ferien, som giver dig friheden til at besøge seværdighederne i dit helt eget tempo og opleve små, hyggelige landsbyer og natur, som man ellers ikke så nemt kan komme til. Samtidig skal du ikke bekymre dig om overnatning, da alle hoteller er booket på forhånd.

Læs mere om rundrejser til Alentejo

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Mikkel H.

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere