Nytår på Madeira med fantastisk fyrværkeri

Nytårsfyrværkeri Madeira
Har du prøvet at fejre nytår på Madeira?

Slutter du året af på Madeira, kan du ikke bare nyde godt af milde temperaturer og vintersol, du kan også opleve et af verdens flotteste fyrværkerier. Det imponerende show, som blev optaget i Guinness Rekordbog i 2006, er en af årets største begivenheder på den portugisiske blomsterø.

Et uforglemmeligt nytår på Madeira

Nytårsaften er Funchal det helt rigtige sted at være, hvis du vil byde det nye år velkommen med fest og farver. Hovedbyen summer denne aften af liv med masser af folk i gaderne og på spisestederne. Traditionen tro samles lokale og besøgende udenfor, når midnat nærmer sig, for at nyde udsigten til det spektakulære og verdensberømte fyrværkerishow over bugten.

Adskillige krydstogtskibe vælger at gøre stop ved Madeira netop til nytår for at tilbyde deres passagerer en farvestrålende oplevelse ud over det sædvanlige fra dækket. Vil du selv gerne opleve fyrværkeriet fra første parket, er der desuden firmaer, som tilbyder bådture ud i havnen, hvor du har frit udsyn til det farverige show, når klokken slår tolv.

Fyrværkeri over Funchal
Når klokken slå tolv bliver der affyret enorme mængder af fyrværkeri. Madeiras hovedby Funchal kom i 2006 i Guinness Rekordbog for i løbet af 8 minutter at have brændt 17 tons fyrværkeri af. Foto: Mark Woodbury, CC BY 2.0.

Julestemning på Madeira

Det er ikke kun nytårsaften der er feststemning på Madeira. Hele julemåneden er især hovedbyen Funchal pyntet flot op med dekorationer og lys. Chancerne for en hvid jul er ganske vist lig nul, men derudover er der masser masser af julestemning på Madeira. Således afholdes der i december julekoncerter og hyggelige markeder rundt om i byen, hvor du måske kan nå at købe de sidste julegaver.

Den 23. december afholdes for eksempel det traditionelle aftenmarked, hvor gaderne omkring Mercado dos Lavradores lukkes for biltrafik og i stedet fyldes med spændende boder, der sælger blandt andet blomster, frugt, slik og forskellige delikatesser. Når mørket har lagt sig, optræder lokale kor og bands med traditionelle julesange og musik.

Nytår i korte ærmer

Selvom det er vinter er det oplagt at holde nytår på Maderia, hvis man ønsker at skifte de danske vintertemperaturer ud med de portugisiske. Holder du nytår på Madeira vil du opleve gennemsnitstemperaturer på omkring 19-20 grader.

Interesseret i at tage hul på det nye år med en rejse til Madeira? Læs om nytårsrejser hos Escapeaway

Tags fra artiklen
,
Mere fra Lars Henriksen

Terrorangreb ændrer vores rejsemønster – kortvarigt

Danskernes rejsemønster har i år ændret sig markant i forhold til tidligere....
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *