One World Observatory – helt til tops i New York City

One World Trade Center New York
One World Trade Center New York. Foto: Pixabay.

Da One World Trade Center stod færdigt i 2014, fik New York ikke blot en markant tilføjelse til sin i forvejen imponerende skyline, men også et nyt spektakulært udsigtspunkt. På en rejse til New York bør en tur op i World Trade Center-kompleksets futuristiske hovedtårn på nedre Manhattan da også stå højt på listen over ting, du skal opleve.

Monument og nyt vartegn for New York

Du finder observatoriet, One World Observatory, på 100. til 102. etage af One World Trade Center, der med sine 541 meter er en af verdens højeste bygninger. Fra toppen af højhuset, der under opførslen blev kaldt for “Freedom Tower”, har du frit udsyn ned over New Yorks mange andre ikoniske bygningsværker og Hudson-floden.

Allerede inden du tager elevatoren op i højderne og fra observatoriets store vinduer ser resten af Manhattans karakteristiske højhuse brede sig ud for dine fødder, er det svært ikke at blive imponeret over New Yorks nye vartegn. Lægger du nakken tilbage, når du står for for foden af det glasklædte tårn, kan synet være næsten overvældende. Selv hvis du ikke lider af højdeskræk, vil det nok gibbe lidt i maven ved tanken om at skulle helt til tops i Amerikas højeste bygning.

One World Observatory - SkyPortal
One World Observatory. Vil du have et ekstra sug i maven, kan du træde ud på det runde glasgulv, SkyPortal, som ved hjælp af HD-billeder skaber en nervepirrende illusionen af, at du svæver over gaden 100 etager længere nede. Foto: Aude, CC BY-SA 3.0.
One World Observatory udsigt
One World Observatory udsigt. Foto: Kai Brinker, CC BY-SA 2.0.

En totaloplevelse for hele familien

Det tager kun 47 sekunder for elevatoren “Sky Pod” at bringe dig helt op til 102. etage af One World Trade Center. Alligevel er der sørget for, at du ikke keder dig på turen op. På skærme vises således en flot time-lapse, der illustrerer udviklingen af New Yorks skyline over en periode på 500 år, det vil sige helt tilbage fra byens fødsel.

Oppe på One World Trade Center-bygningens udsigtsdæk kan du nemt bruge lang tid på at betragte livet på Hudson-floden og på at udpege de andre store bygninger på Manhattan. Vil du have lidt hjælp, kan du eventuelt leje en tablet (One World Explorer), som præsenterer dig for de af byens vartegn, du kan spotte fra One World Observatory. Udover panoramavinduerne inkluderer observatoriets tre etager også “See Forever Theatre”, der giver dig en flot visuel introduktion til udsigten og en restaurant, One Dine, hvor du kan få en hurtig drink eller et helt gourmet-måltid (skal reserveres).

Du kan eventuelt også vente med at spise til du er nede på jorden igen. Udvalget af spisesteder i The Big Apple er noget nær uendeligt. New York er for eksempel kendt for sine fantastiske burgere.

One World Trade Center

Med sit spir er One World Trade Center præcis 1776 fod højt. Denne højde symboliserer den amerikanske uafhængighed fra Storbritannien i 1776. Foto: Pixabay.

Memorial Plaza New York
På Memorial Plaza for foden af det nye World Trade Center mindes ofrene for angrebet den 11. september 2001. Foto: Pixabay.

Det anbefales, at du afsætter omkring en time til dit besøg i selve One World Observatory. Derudover er det oplagt at besøge det nærliggende 9/11-mindesmærket (9/11 Memorial and Museum), hvor historien om angrebene på World Trade Center fortælles og de næsten 3.000 mennesker, der blev dræbt, mindes. Det er et sted, som gør indtryk på de fleste besøgende.

Rejs til New York og bo på håndplukket hotel

Vil du bo med byens bedste seværdigheder inden for kort afstand, når du rejser til New York? Hideaways har håndplukket New York-hoteller, som ikke blot sikrer dig en god nats søvn efter en oplevelsesrig dag med sightseeing, men også ligger så centralt, at du har alle byens tilbud for din dør.

Se alle rejser til New York City med Hideaways her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Mikkel Houmøller

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere