Opdag kysten syd for Rom

Sperlonga
Sperlonga er én af de mange smukke kystbyer syd for Rom...

Du kan bruge ugevis i Rom uden at nå til bunds i de mange seværdigheder og oplevelser, som den italienske hovedstad med sin rige historie byder på. Alligevel vil jeg opfordre dig til også at rejse ned til den smukke kyststrækning syd for Rom. Her venter nemlig også overraskende mange spændende oplevelser og ikke mindst skønne strande!

Kysten er meget varieret og en helt anden oplevelse end hovedstaden med alt fra små idylliske sandstrande omkring Anzio til de lange, brede strande omkring Sperlonga. For slet ikke at tale om de mange herlige små byer med deres stemningsfulde og autentiske miljøer.

De fleste vil være enige med mig i, at kysterne syd for Rom er mere attraktive end de nordlige strækninger. Byerne er mere charmende og strandene bedre. Herunder følger nogle af de byer, som jeg vil anbefale dig at besøge, hvis du vil kombinere sightseeing i Rom med afslappende badeferie. Jeg kommer også med forslag til nogle af de hoteller, som du kan vælge at bo på, når du rejse afsted. God fornøjelse!

San Felice Circeo

San Felice Circeo er en skøn lille perle. Landsbyen ligger næsten skjult mellem de grønne frodige bakker og klipper, og her hersker en fred og idyl, som er en sand sjælerenser. Vi tilbyder bl.a. ophold i den dejlige Villa La Bouganville, som ligger i gåafstand til stranden og San Felice Circeos lille centrum.

En villa kan være det ideelle valg, hvis du sætter pris på private omgivelser.

Især hvis du rejser med familien, er det oplagt at vælge en villa ved kysten syd for Rom. Her kan I slappe af og hygge jer i helt private omgivelser med både strande og hovedstaden inden for jeres rækkevidde. I Villa La Bouganville er der fire soveværelser og fire badeværelser. Så der er god plads til hele familien eller flere vennepar.

Anzio

Anzio er en lidt anden størrelse. Det mest fascinerende ved byen er havnen og miljøet omkring denne med de mange fiskere, der stolt fremviser dagens fangst og gerne sælger direkte fra båden til hvem, der skulle have lyst til at købe. Strandene omkring Anzio er virkelig pæne. Uden for Anzio finder du den charmerende by Nettuno, hvis gamle bydel er meget indbydende. Det tager kun en god times tid med tog, hvis du vil krydre en badeferie her med kulturoplevelser i Rom.

Anzio set fra havet
Anzio er en smuk by med palmer, sejlbåde og masser af liv i havnen…

Sabaudia

Er det bademuligheder nær Rom, du søger, er Sabaudia også et godt bud. Byen blev opført af facisterne i 1933 under Mussolinis styre. Selve byen er derfor ikke tilnærmelsesvis en af kystens mest charmerende, men strandene er blandt de bedste nær Rom. Omgivelserne, som består af Nationalparken Circeo, er desuden meget naturskønne. Her er kilometervis af cykel- og vandrestier, som indbyder til en aktiv ferie. Dertil kommer de mange muligheder for at dyrke vandsport, der naturligvis også er ved strandene.

Det er ikke uden grund, at italienere fra Rom og Napoli gerne søger hertil i weekender og ferier. Et af vores favorithoteller er Il San Francesco Hotel, som ligger lige ud til en aflange sø, som adskiller byen fra den kilometerlange strand. Hotellet er en lille perle, hvor du nemt kommer helt ned i gear og glemmer alt om den travle hverdag derhjemme.

Se nogle af vores mest populære hoteller i Lazio-regionen herunder (artiklen fortsætter ↓ ).

Terracina

Terracina er nok en af de byer ved kysten syd for Rom, som flest skandinaver har hørt om. Det historiske centrum er virkelig charmerende og fascinerende, men hele byen emmer af italiensk charme og sol og sommer. I den lille havn kan du stadig se lokale fiskere losse dagens fangst. Strandene er store og brede. Vælger du at bo midt inde i den lille kystby, kan du nyde de stemningsfulde aftener i de gamle brostensbelagte gader. Eller du kan finde eventuelt vælge en villa, som ligger lidt længere ude langs den flotte strand eller oppe i de bløde bakker. Der er gode forbindelser til spændende udflugtsmål, inklusiv hurtigfærger til øen Ponza.

Pasta-ret fra Terracina
Pasta-ret fra Terracina

Sperlonga

Sperlonga er en anden af favoritterne langs kysten. Den gamle bydel ligger smukt på en klippetop og byder på et fascinerende miljø. Strandene er i særklasse. Foran den nyere bydel ligger en dejlig sandstrand, men den bedste ligger på den sydlige side af den gamle bydel.

Strand ved Sperlonga
Sperlonga byder på masser af sol, hav og strand…

Vil du bo helt ned til havet og den herlige sandstrand, tilbyder vi blandt andet ophold på Hotel Aurora. Her kan du sidde på verandaen og nyde de smukke solnedgange og en kølig drink. Hvis du foretrækker at bo i fredelige omgivelser lidt mere tilbagetrukket, er det rolige, familiedrevne Hotel Belvedere i udkanten af Sperlonga også et godt valg. Det passer perfekt til dig, der vil bo i behagelig gåafstand til den charmerende, lille by og dens udvalg af restauranter og caféer.

Læs om Lazios smukkeste sandstrande i Sperlonga i Maries populære artikel her.

Gaeta

Gaeta er en af de lidt større byer ved kysten. Dens historiske centrum kan du bruge ganske lang tid på at udforske. Strandene nord for byen er dog også virkelig indbydende, og naturen i området er meget smuk. I øjeblikket tilbyder vi bl.a. ophold på Villa Irlanda Grand Hotel, som ligger på den smukke kyststrækning mellem Formia og Gaeta og lokker med både swimmingpool, børnepool, restaurant, store grønne arealer og nem adgang til strand.

Pool-området på Villa Irlanda Grand Hotel
Midt i hotellets store parkanlæg med både citron- og appelsintræer ligger swimmingpoolen.

Vil du vide mere om feriemulighederne syd for Rom?

Særligt midt på sommeren i juli og august, hvor det kan være hedt inde i Rom, er det oplagt at have sin feriebase ude ved havet. Ikke mindst fordi det er både nemt og bekvemt at tilbringe ferien på kyststrækningen syd for Rom. Der er således direkte togforbindelser til hovedstaden, og vælger du bilen, ligger hele Lazio og Campania for dine fødder med deres mange skjulte hemmeligheder!

Vil du vide mere om om mulighederne? Så ring til en af vores eksperter på 33151313, der sidder parate til at guide dig gennem de mange muligheder. Se flere kontaktmuligheder.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere