Oplev Bilbaos historiske bydel Casco Viejo

Oplev den historiske, gamle bydel, Casco Viejo, på din ferie i Bilbao

Bilbao er beliggende i Baskerlandet i det nordlige Spanien. Et område og en by, der for mange er ukendt, og hvor turismen heller ikke på nogen måde er, som man oplever det på eksempelvis den spanske østkyst. Men ikke desto mindre er byen hyggelig og byder på mange spændende seværdigheder og områder. Et af dem, der især fortjener at blive fremhævet, er den historiske middelalderbydel, Casco Viejo, der ligger knap en lille kilometer øst for den nyere del af centrum, lige på den anden side af Nervion-floden.

En by mere end 700 år gammel

Bilbao kan dateres mere end 700 år tilbage i tiden, men blev først officielt anerkendt som en by i 1300-tallet. De første indbyggere levede af fiskeri og salg og dyrkning af afgrøder. Derfor var beliggenheden lige ved floden i et frodigt område ideelle rammer for datidens lokale, og gav også mulighed for den mest optimale måde at kommunikere med omverden på, nemlig via skibe, der sejlede både nord- og sydpå. Byen opstod i 2 dele: Det, der i dag omtales som den historiske bydel Casco Viejo øst for floden, som var hvor handel og havneaktiviteter fandt sted, og La Vieja på vestsiden, der oprindeligt var en mineområde hvor der var jernminer.

Til start var Casco Viejo ikke mere end 3 parallelle gader der gik fra havnen omgivet af en bymur. Denne blev dog fjernet senere, i takt med at byen voksede og 4 gader mere blev tilføjet og blev til det, der i dag kendes som las 7 calles, oversat “de syv gader”, nemlig gaderne Somera, Artecalle, Tendería, Belosticalle, Carnicería Vieja, Barrencalle og Barrencalle Berrena.

Atmosfæriske gader med butikker og restauranter

Siden 1979 har størstedelen af Casco Viejo været lukket for almene køretøjer, og er derfor primært et kvarter bestående af gågader. Her, i den skønne og hyggelige atmosfære, kan man bruge lang tid på at slentre rundt blandt små butikker, historiske bygninger og et vælg af restauranter, barer og caféer. Her kan du også opleve lokallivets gang og nyde en kop kaffe med de lokale indbyggere.

Oplev de historiske middelalderbygninger

Mens du trasker rundt i Casco Viejo, kan du ikke undgå at komme forbi en eller flere af bydelens gamle, historiske bygninger og vartegn. Og der er også god grund til aktivt at opsøge flere af dem. Et must er et besøg til den gamle katedral, Donejakue Katedrala, der kan dateres tilbage til samme tidsperiode som byen opstod. Katedralen er bygget i datidens klassiske, gotiske byggestil, og er flot bevaret. Dernæst er det værd at nævne Plaza Nueva, en historisk og urban plads med barer og spisesteder, hvor du kan nyde atmosfæren med et måltid i historiske omgivelser under palmerne.

Spændende museer i Casco Viejo

Er du yderligere interesseret i at få et indblik i bydelens historie, kan du med fordel besøge et eller flere af museerne i Casco Viejo, såvel som i resten af Bilbao. Et stenkast fra Plaza Nueva ligger Bilbaos lille arkæologiske museum, hvor du også kan få et indblik i Baskerlandets historie. Området byder også på flere museer. På Museo de Arte Sacro de Bilbao i den sydlige del af kvarteret kan du opleve skulpturer, malerier og smykker, og på Bilboko Pasoen Museoa, beliggende lige bag det arkæologiske museum, kan du opleve religiøs kunst og scener relateret til historien om påske i Bilbao.

Hoteller i Casco Viejo

Vil du bo på hotel i Casco Viejo på din næste ferie til Bilbao? Så kan vi anbefale følgende hoteller:

Flere hoteller i Bilbao

Mere fra Sofia Frederikke Bach

10 steder du skal besøge på din ferie i Bruxelles

Bruxelles er Belgiens hovedstad, og en skøn destination for din storbyferie. Her...
Læs mere