Oplev Chania på Kreta med Hideaways

Chania i Grækenland

Chania er Kretas hyggelige by. Den gamle bydel i Chania med venetiansk havn har simpelthen charme i rå mængder. Chania er en by, man kommer til at savne, når ferien på Kreta er ovre.

Den helt særlige stemning i Chania skyldes sikkert, at man har gjort meget for at bibeholde den gamle bydel, som den oprindelig tog sig ud. I stedet for at modernisere den gamle bydel, har man bygget en nyere separat bydel.

Den gamle bydel har fået lov a beholde sin sjæl, og man føler næsten, man befinder sig i en tidligere epoke, når man går rundt i Chania. Især den venetianske havn her en historisk atmosfære over sig.

Vores hideaway Elia Traditional Hotel ligger ikke langt fra Chania, så besøg byen, der ideelt skal ses både om dagen og om aftenen efter mørkets frembrud, hvor hyggen træder endnu tydeligere frem.

Oplev Chania med Hideaways, se alle rejser til Kreta

Kretas smukkeste by er Chania

Den gamle bydel i Chania afgrænses af de ventianske bymure fra 1500-tallet (hvoraf dele stadig kan opleves i dag), men det centrale område i Chanias gamle bydel har været beboet siden stenalderen. Både byzantinere, venetianere og ottomanerne har sat ders præg på byen.

Chania er meget kringlet med små hyggelige gader og snævre stræder, cafeer og velholdte gamle bygninger, der alt sammen bidrager til en intim atmosfære. Naturligvis er her mest aktivitet i sommerhalvåret, men faktisk er nattelivet pulserende hele året i Chanias gamle bydel.

Marinaen og havnen ved Chanias gamle bydel er et kapitel for sig. Her kan du sagtens bruge en halv dag bare på et gå rundt og nyde stemningen, og naturligvis er der gode muligheder for at få god mad og drikke i det hyggelige område, hvor du også kan høre levende musik og følge med i de lokales dagligdag.

En kort gåtur vest for Chania ligger der i øvrigt gode badestrande, hvis lidt afslapning eller en dukkert oven på de mange indtryk fra den gamle by skulle friste.

Inspiration til ferie på Kreta

Mange af de hoteller og ferieboliger du finder i programmet ligger i området omkring Chania på Kreta, og et et perfekt udgangspunkt til at tage på dagsudflugter til øens mange spændende byer og seværdigheder. Få inspiration til din ferie, læs om andre byer og seværdigheder på Kreta f.eks i blog indlæg: Oplev Iraklio på Kreta eller Seværdigheder på Kreta

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Lennart Kiil

Nyd sommervejret på Gran Canaria mens vinteren hærger herhjemme

Med temperaturer på over 20 grader i vintermånederne og masser af soltimer...
Læs mere