Oplev de toscanske byfester i efteråret

Toscanske byfester
Toscana er fyldt med byfester i eftersommeren og efteråret - her er folk stimlet sammen til det traditionelle hestevæddeløb, Palio, i Siena...

Hvis man vil opleve det folkelige liv i Toscana, så er efteråret uden diskussion den bedste årstid. Det er nemlig fra september til november, at snart sagt enhver flække har sin egen fest, hvortil folk kommer langvejs fra.

Lokale traditioner

Emnet for festen varierer, men har for det meste noget at gøre med enten historien, religionen eller med de lokale traditioner. Hyppigt forekommende emner er således vinhøsten, retter med svampe, alt godt fra vildsvinet, byen i middelalderen osv. osv. Naturligvis kommer der en del turister til sådanne arrangementer, men langt de fleste vil nu så godt som altid være lokale, der tilbringer dagen med at spise, drikke og sladre. En bedre oplevelse af livet i Toscana skal man lede længe efter!

Palio i Siena
Du kan finde hestevæddeløb, kaldet Palio, flere steder i Toscana i efteråret, herunder i Asciano…

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Toscana her

Valgets forlegenhed

Det er aldrig et problem at finde disse fester, men kun at vælge mellem dem. På en lørdag eller søndag i september vil man således ofte have det, italienerne kalder ”valgets forlegenhed”, mellem 5-6 fester inden for en times kørsel. De annonceres med plakater, som imidlertid ofte udelukkende opsættes i det helt snævre lokalområde, men man vil også kunne få informationer om dem på de lokale turistkontorer, som til tider også har oplysningerne lagt ud på deres hjemmesider.

For at nævne nogle få eksempler:

  • Abbadia San Salvatore – sidst i september; fest for byens skytshelgen, Sankt Markus (paven) – stort marked, diverse fællesspisninger, stor messe i det stemningsfulde kloster.
  • Asciano – midten af september; Palio dei Ciuchi, altså æselvæddeløb!
  • San Giovanni d’Asso – begyndelsen af november Festa dell’olio a Montisi, fest for den nypressede olivenolie.
  • Gaiole in Chianti – midten af september; Settembre Gaiolese, traditionel byfest med gastronomi, boder og underholdning.
  • Pomarance – i september; Palio delle Contrade, middelalderfest og mad
  • Lajatico – sidst i september er der traditionel bondefest med mad og underholdning
  • Palaia – sidst i oktober; Festa castagna, tartufo e vin novo, det store drikke- og ædegilde med kastanier!

Har du brug for hjælp til planlægning af din ferie i Toscana?

- så ring til en af vores eksperter på 33151313 eller skriv til os ved at trykke her
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marcus

Bo i fred og ro udenfor Rom

Storbyerne i Italien egner sig godt til en ferie, når det endnu...
Læs mere