Oplev fantastiske Disneyland Paris

Disneyland Paris
Disneyland Paris. Foto-kreditering: Jeremy Thompson. Oploadet i henhold til licensen CC BY 2.0

Disneyland Paris ligger ca. 45 minutter i bil uden for Paris centrum og består af to parker; Disneyland Park og Walt Disney Studios. Parkerne ligger lige op ad hinanden med to separate indgange. Der er togstation lige uden for og gode parkeringsmuligheder lidt væk fra parkerne.

Disneyland Park

Indgangen til Disneyland park er lige som vi kender den fra fjernsynet med det store lyserøde slot, der troner frem. Op gennem hovedgaden – også kaldet Main Street U.S.A.- strømmer der glad musik ud af højtalerne mellem de fine ”Old England Style”-huse, der rummer souvenirbutikker eller spisesteder i alle afskygninger. For enden af hovedgaden ligger netop eventyrslottet over alle eventyrslotte. Det er også her at du hver eftermiddag kan opleve vidunderlige shows med Mickey Mouse som vært. Overalt i parken finder du souvenirs med de kendte Disneyfigurer lige fra de allerældste til de mere nye af slagsen.

Parken er inddelt i 5 magiske temalande; Main Street U.S.A, hvor du blandt andet finder Disneyland Railroad, som er et damplokomotiv, der kører rundt om hele parken, med stop undervejs i de forskellige ”lande”. Frontierland, hvor man er hensat til det vilde vesten med blandt andet den ekstreme forlystelse,” Big Thunder Mountain”, der er en hæsblæsende rutsjebane blandt klapperslanger og prærieulve. Adventureland, hvor du kan møde ægte pirater som Jack Sparrow fra Pirates of the Caribbean og udforske tempelruiner på ægte Indiana Jones-manér.

Disneyland Paris
Disneyland Paris byder på eventyrlige oplevelser

I Discoveryland bliver du sendt ud i Universet i rumraket og mærker hvordan g-kraften trykker dig tilbage i sædet. Her kan du også gå på opdagelse i en vaskeægte ubåd, der bliver overmandet af en blæksprutte. I Fantasyland oplever man mange af de skønne Disneyfænomener som Peter Pans fly, Den flyvende Elefant Dumbo og mange andre af de kendte figurer. Dette temaland er ideelt til de yngste, mens de ældste og voksne får også noget ud af de flotte og fantasifulde forlystelser. Parken er yderst velholdt med grønne område og smukke blomster mellem de forskellige seværdigheder.

Hver eftermiddag går den store helt fantastiske parade med alle Disneyvennerne gennem hovedgaden fra Fantasyland ned forbi Torneroseslottet og slutter i Mainstreest U.S.A. Her møder man alle Disneyprinsesserne, Løvernes konge, Alice i Eventyrland, Pluto, Anders And, Mickey Mouse og alle de andre. Flere gange om dagen kan man møde sine helte og favoritter i parken – der findes oversigtskort over hvor og hvornår man kan møde dem rundt omkring. Overalt i parken finder man souvenirbutikker og priserne er ikke i den billige ende. Spisesteder er der masser af, men også her skal man frem med tegnebogen og kvaliteten er ikke den højeste.

Der er altid mange mennesker i parken og man skal være forberedt på megen ventetid ved de forskellige forlystelser. På en højsommerdag kan man få lov til at vente op mod to timer ved de mest attraktive forlystelser. Vi råder derfor til, at man som minimum har to dage i parken for at man får prøvet flest mulige forlystelser. Du skal også være opmærksom på at der på nogle af de mere ekstreme forlystelser er aldersbegrænsning.

Disneyland Paris
Disneyland Paris hensætter de besøgende til en anden tid

Walt Disney Studios

I Walt Disney Studios kan du opleve, hvordan de fantastiske Disney-film og Disney-serier skabes. Du har mulighed for at være med bag scenen og også for selv at deltage i ”produktionerne”. Her møder du karakterer som Lynnet McQueen, Lilo & Stich og alle figurerne fra Toy Story. Gå blandt andet på opdagelse i Toy Story´s forunderlige verden, hvor de mindste kan tage en tur i Slinkyhundens karrusel, mens de mere vovede bevæger sig op i RC Racer, en forlystelse, der bevæger sig 25 meter op ad en half-pipe i susende fart. Eller tag en rutsjebanetur gennem ”Nemos´” undervandsverden.

Flere gange om dagen er der forskellige shows og optræden som eksempelvis det fantastiske bilstunt-show, med hvinende dæk og ægte ild. Måske er du heldig at få et glimt af Lynnet McQueen. En sjov oplevelse er turen gennem ”Studio Tram Tour”, hvor du i sporvogn bliver ført gennem et landskab af gamle fly, biler og ruiner, som vi kan huske fra filmene. Højdepunktet kommer midt på turen, hvor du bliver vidne til jordskælv, eksplosion og oversvømmelse.

Flere steder i parken findes spisesteder og butikker med souvenirs. Parken henvender sig mest til de lidt ældre børn, da mange af forlystelserne og attraktionerne er aldersbegrænsede.

Interesseret i en rejse til Disneyland nær Paris?

Så kan du se alle rejser til Paris med Escapeaway her med masser af håndplukkede hoteller at vælge imellem.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere