Oplev Geirangerfjorden i Norge

Geirangerfjorden
Geirangerfjorden. Foto-kredit: dconvertini. Oploaded under licensen CC BY-SA 2.0

Den 16 kilometer lange Geirangerfjord med sine lodrette klippesider var – og er stadig – anerkendt som den mest uforlignelige fjord i Norge. Du kan blandt andet se den fra den fantastiske Örneveien fra Åndalsnes til Geiranger med sine 11 hårrejsende hårnålesving – fuldført i 1952 og stadig en fabelagtig ingeniørbedrift. Du kan f.eks. gøre ophold ved Ørnesvinget, og her nyde det uforglemmelige syn af fjorden, der snor sig gennem dalen. Fra Åndalsnes til Valldal ligger endnu en af Norges nervepirrende serpentineveje, Trollstigveien, der fører gennem et af landets mest isolerede områder.

Mange aktivitetsmuligheder

Dette er ikke en af de lettest tilgængelige fjorde, men utvivlsomt den mest populære, hvor turister kan vælge mellem talrige muligheder – halvdagssejlture, laksefiskeri, vandreture, cykelture, besøg på maleriske forladte gårdbygder uden vejforbindelse, samt udflugter til Jostedalsbreen, Europas største gletsjer, og imponerende vandfald med navne som De Syv Søstre og Brudesløret. RHvis du er afsted i egen bil til Geirangerfjord, skal du regne med Ca. 7 timers kørsel fra Oslo ad Serpentinevejen, som er en stor oplevelse.

Legendarisk hotel

En fremragende base for udflugter i Geirangerfjord-området og den nærliggende Norangsfjord er Union Hotel. Det er et af de gode, gamle “fjordslotte”, der var så populære i slutningen af 1800-tallet. Det er i dag restaureret og moderniseret og gør sig stadig gældende i området; Norges kong Harald og dronning Sonja valgte at fejre deres sølvbryllupsdag her i 1993. Man kan tilmed tage et bad i den tyske kejser Wilhelms originale badekar (han vendte tilbage hertil ikke mindre end 25 gange), hvis man ellers kan få fingre i værelse 12.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere