Oplev Lissabon halv-marathon

25 April bro
Løbet er en chance for at krydse 25 April broen til fods. Foto: Susanne Nilsson, CC BY-SA 2.0.

I det tidlige forår har du mulighed for at opleve Lissabon fra en helt ny side: Som tilskuer eller deltager i et hæsblæsende løb gennem den smukke portugisiske hovedstad, men ikke et hvilket som helst løb. Der er nemlig tale om det prominente Lissabon-halvmaraton, som har været afholdt årligt siden 1991, og som traditionelt har deltagelse af nogle af verdens bedste løbere på distancen.

Løbet finder i 2018 sted søndag d. 11. marts og dækker en distance på 21.097 meter fra start-punkt ved betalingsbåsene på sydbredden af Tejo-floden til målstregen foran Mosteiro dos Jerónimos i bydelen Belém. Undervejs vil deltagerne blandt andet løbe hen over den spektakulære 25 April-bro, som byder på én af de mest bemærkelsesværdige udsigter over den portugisiske hovedstad. Løbet har høj international status som en del af den officielle kalender for Foreningen af internationale maraton- og landevejsløb (Association of International Marathons and Road Races) og vil omfatte nogle af verdens bedste atleter.

Verdensrekord

En af de prominente løbere, der tidligere har deltaget i løbet, var Zersenay Tadese fra Eritrea, der i 2010 her satte mændenes verdensrekord for halv-marathon-distancen med en tid på 58.23. Året efter forsøgte han at gentage bedriften, men var sølle 7 sekunder fra en ny verdensrekord. Også en række fremtrædende kenyanske og etiopiske løbere har deltaget i løbet gennem årene, ikke mindst p.g.a. den økonomiske gulerod, som arrangørerne har holdt foran deltagere fra den absolutte verdenselite siden 2008: Til de løbere, der bryder verdensrekorden på distancen, venter der 50.000 euro.


Youtube-video fra Lissabon halv-marathon 2010 med Tadeses verdensrekord

Mini-maraton

Sideløbende med den intense konkurrence på halvmarathon-distancen afholdes der et mini-marathon, som mere er en social begivenhed end en egentlig konkurrence. Dette mini-marathon dækker en distance på 7.200 meter og er åbent for alle, der ønsker at deltage. Mini-marathon begynder på samme tidspunkt som hovedløbet.

Hvis du befinder dig i Lissabon på det rette tidspunkt i marts, anbefaler vi dig at holde et vågent øje med denne unikke sportsfest, som de senere år har haft op mod 40.000 deltagere (hvoraf omkring 10.000 deltager på den lange distance). I samme anledning kan du drage fordel af den sjældne mulighed for at krydse over den berømte bro 25 de Abril til fods og nyde den storslåede udsigt, som den giver til den portugisiske hovedstad.

Du kan her læse mere om start-tidspunkt, tilmelding, betingelser for deltagelse, løbets historie og meget andet vedrørende Lissabon halv-marathon på løbets officielle hjemmeside.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Portugal

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere