Oplev Lunigiana fra vores hideaways i Toscana

Smuk udsigt i Toscana
Smuk udsigt i Toscana

Lunigiana dækker Massa e Carrara i Toscana, men strækker sig også ind over La Spezia i Liguria. Under alle omstændigheder er området mere “vildt” end resten af Toscana og et dejligt og nemt sted at besøge, hvis du bor på et af vores hideaways i nærheden.

Selvom udviklingen ikke har stået stille i Lunigiana, er området ikke så rigt som resten af Toscana. Her i Lunigiana er der også færre af de kulturseværdigheder, som Toscana ellers er så berømt for. Men det mere ukultiverede har sin egen charme, og naturen i Lunigiana er ualmindeligt betagende – selv efter italienske standarder.

Lunigianas grønne bølgende bakker og friske bjergluft

Med sin beliggenhed i den norligste del af Toscana byder Lunigiana på et lundt sommerklima og et mildt forår og efterår. Vejret er som regel behageligt og solrigt og en del af Lunigiana bakker op mod bjergene, så det er muligt at undslippe sommerheden på de varmeste dage ved at bevæge sig lidt op i højderne til den friske bjergluft.

Det er kun en kort køretur til Lerici
Det er kun en kort køretur til Lerici. Foto: collectmomentsCC BY-ND 2.0

I det hele taget er landskabet en væsentlig attraktion ved Lunigiana. Her er grønt og frodigt, og terrænet er kuperet med blidt bølgende bakker – og ikke sjældent kan du nyde udsigten til en bjergkæde i det fjerne. Her mod nord er bladene grønnere og skønnere end i resten af Toscana. Her kommer du ud i vildnisset. Området egner sig glimrende til en aktiv dag på mountain bike eller en afslappende vandretur i det fri.

Fra Lunigiana til den smukke kystby Lerici er der kun en kort køretur. Også kendte navne som Parma, Lucca og Pisa ligger inden for komfortabel rækkevidde i bil. En mere lokal landsby-agtig oplevelse får du i lunigianske Pontremoli.

Lækker mad i Lunigiana

Lige så ren og frisk, naturen er i Lunigiana, lige så ren, frisk og italiensk er maden. Alle de kulinariske glæder, vi forbinder med Toscana, kan du nyde her i Lunigiana. Her er mozzarellaen frisk, tomaterne saftige og parma-skinken smelter på tungen.

Her er mozzarellaen frisk og tomaterne saftige...
Her er mozzarellaen frisk og tomaterne saftige… Foto: Lars PlougmannCC BY-SA 2.0

Lunigianas bakker nærer også nogle glimrende vine, som går godt sammen med de rene, friske, simple og lidt rustikke retter, der kendetegner Lunigianas gastronomi. Er du meget interesseret i vin, har Lunigiana i øvrigt en række interessanter vinruter, man kan følge i det smukke landskab.

Konklusionen må være, at selvom Lunigiana er mindre kendt end andre steder i Toscana, er området absolut et besøg værd. I Lunigiana har man det hele lidt mere for sig selv. Vi giver Lunigiana vores varmeste anbefalinger – hvadenten du vil på dagstur eller nyde mange dage dér.

Rejser til Toscana

Hideaways er specialist i rejser til Toscana hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger. Du kan se priser og alle hoteller og ferieboliger i Toscana ved at benytte nedenstående søgemaskine. Vælg Toscana som rejsemål, om du vil på kør-selv ferie eller fra hvilken lufthavn du vil rejse og tryk “søg rejse”. Du kan også  læse mere om alle rejser til Toscana med Hideaways.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Lennart Kiil

Nyd sommervejret på Gran Canaria mens vinteren hærger herhjemme

Med temperaturer på over 20 grader i vintermånederne og masser af soltimer...
Læs mere