Oplev Madeira i fuld flor

Madeira blomsterfestival. Foto: Visitmadeira.

Festivalen, Festa da Flor, som afholdes år i slutningen af april aller starten af maj, er en fejring af foråret, som især på Madeira altid betyder en sand eksplosion farver og dufte fra de mange blomster, som har givet øen dens kælenavn.

Madeira blomsterfestival

Årets største festival trække altid mange lokale og turister til Funchal – især den første weekend. Om lørdagen går hundredvis af børn med hver deres blomst ned ad Avenida Arriaga til Praça do Município, rådhuspladsen, for at bidrage til Håbets Mur, som symboliserer et ønske om fred i verden. Opbygningen af den kulørte og velduftende blomstermur afsluttes med, at en flok hvide duer slippes fri.

Allerede dagen efter kan du opleve festivalens mest populære indslag, når en perlerække af overdådigt blomster-udsmykkede vogne ledsages af musik samt utallige fantasifuldt udklædte børn og dygtige dansere gennem byen.

Blomsteroptog
Blomsterparade i Funchal.

Udover bygningen af Håbets Mur og den store blomsterparade vil der i løbet af blomsterfestivalen være en stribe koncerter, markeder, udstillinger, workshops og ikke mindst flotte udsmykninger at opleve i Funchal. Med inspiration fra religiøse højtider er flotte “blomstertæpper”, som strækker sig langt ned ad Avenida Arriaga, for eksempel blevet en fast del af byens udsmykning i forbindelse med festivalen. Derudover konkurrerer byens butikker om at lave det flottest dekoreret udstillingsvindue.

Som noget nyt vil blomsterfestivalen er ‘Madeira Auto Parade’, som er et træf for klassiske biler og motorcykler, blevet en del af festivalen.

Du kan finde det fulde festivalprogram på den officielle hjemmeside: festadaflor.visitmadeira.pt

Canyoning Madeira
Øens smukke natur indbyder til en aktiv ferie, for eksempel med canyoning. Foto: Roberto Lumbreras, CC BY-SA 2.0.

Madeira for alle aldre hele året

Måske tænker du, at man på Madeira med blomsterfestivalen og gamle biler mest er interesseret i at tiltrække det grå guld. Det er dog på ingen måde tilfældet. Selvom den smukke blomsterø har ry for at være et favoritrejsemål blandt pensionister, har en ny målgruppe af yngre rejsende de senere år også fået øje på den lille portugisiske ø i Atlanterhavet. Er du nået til et punkt i dit liv, hvor du ikke længere har samme lyst til at bruge din ferie på destinationer med støjende diskoteker og livligt natteliv, men heller vil opleve noget nyt hver dag, er Madeira da også et oplagt rejsemål.

Den spektakulære natur her giver masser af muligheder for at holde en aktiv ferie med for eksempel trekking, rappelling og dykning. Det er ligeledes heller ikke kun i vinterhalvåret, at du bør overveje at rejse hertil. Det er ganske vist småt med egentlige strande (med undtagelse af dem på naboøen Porto Santo), men du skal alligevel huske badetøjet, da der til gengæld er mange skønne, naturskabte havbassiner på Madeira.

Du kan finde meget mere inspiration til oplevelser på øen med det evige forår i artiklerne her på hjemmesiden. Er det naturoplevelser du søger, er det ikke kun de mange blomster, du kan glæde dig til. Du kan også opleve en sidste rest af den enestående skovtype, laurisilva, på Madeira.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere