Oplev magiske Rhodos på din ferie med Hideaways

Middelalderbyen Rhodos er fantastisk at udforske på ferien. Foto: Karelj
Middelalderbyen Rhodos er fantastisk at udforske på ferien. Foto: Karelj

Rhodos har lækre strande i kilometervis, et bjergrigt landskab, Korsridder-slotte, stemningsfulde kirker og en af de fineste og bedst bevarede middelalder-byer Sydeuropa. Så det er ikke svært at forstå, hvorfor Rhodos er en klassisk feriedestination. Rhodos kan man forelske sig i igen og igen, og hvis vi fortæller dig, at øen også byder på otte måneders årlig solgaranti, så er det forståeligt, hvis du får et tilfælde af akut rejsefeber!

Læs mere om rejser til Rhodos med Hideaways

Det er du ikke alene om: På et år har Rhodos op mod 2 millioner besøgende – plus de mange cruise-gæster, der hopper i land for en kort bemærkning – og det utrolige er, at øen forbliver lige så smuk, græsk og charmerende som altid, trods det årlige mylder af feriegæster. Rhodos’ venlige befolkning er kendt for at være stolte af deres ø og opsatte på at bevare dens særpræg, og det er ikke svært at forstå, når man oplever, hvor dejlig, Rhodos er.

Hideaways har håndplukket et par særligt udvalgte kvalitetshoteller med stemning, stil og komfort til dig, der holder af, at din ferie har fokus på fuld afslapning, fantastisk service og smukke omgivelser.

Rhodos' charme er ikke til at tage fejl af. Se gamle vindmøller på ferien. Foto: Jebulon

Foto: Vindmøller på havnen. Charmerende Rhodos er fyldt med disse smukke møller

Gå en betagende tur i Rhodos’ Middelalderby på din ferie

At udforske Rhodos’ gamle by – som har samme navn som øen – er blandt de største oplevelser, du kan få med en europæisk middelalderby. Byen optræder, ikke uden grund, på UNESCOs Verdensarvsliste, hvor kun de steder, der har helt enestående universel værdi for menneskeheden, bliver optaget. Ikke mange feriegæster bliver ladt uimponerede af Rhodos by, som indbyder til mange uforglemmelige gåture. Du vil nyde at lade dig blive væk i de små, snævre, sydlandske brostensgader, og vil elske synet af de svungne, gotiske arker, som veksler med den enkle og smukke sandstens-arkitektur. Fra steder med udsigt kan du fornemme den særlige eksotisme, der kendetegner Rhodos: Byens skyline er overstrøet med palmetræer samt minareter fra den osmanniske tid.

Rhodos by er et skønt sted at holde ferie. Foto: Dorieo

Foto: I skumringen breder sig en hyggelig aftenstemning i Rhodos by

Brug en feriedag i smukke Lindos mod syd

Mod syd finder du den underskønne by Lindos, hvis udseende næsten unddrager sig enhver beskrivelse – den skal ses med egne øjne! De små, hvide huse er strøet som perfekte sukkerknalder ud over de stejle klipper, der fører ned til klart, turkisblåt vand, som du straks får lyst til at dykke ned i. Det har du også fin mulighed for at gøre, hvis du tilbringer en feriedag – eller flere – på en af Lindos’ usædvanligt fine strande, som hvert år tiltrækker vand- og sandglade besøgende fra hele verden.

Lindos ligger cirka 50 kilometer syd for Rhodos by, og blev grundlagt allerede i løbet af det 10. århundrede før Kristi fødsel. Den var et vigtigt handelscentrum for landene omkring Middelhavet, indtil Rhodos by overtog rollen i slutningen af det 5. århundrede.

For en fantastisk panoramaudsigt over by, klipper og hav bør du klatre op til Lindos’ akropolis, hvor du også kan udforske interessante historiske levn fra klassisk græsk tid. Herunder ruinerne af et berømt tempel bygget til ære for den græske gudinde Athena.

Lindos er en fryd for øjet. Besøg Lindos på din ferie på Rhodos med Hideaways. Foto: Saffron Blaze

Foto: Lindos ligger billedskønt mellem bjerge og hav

På Rhodos mærker du ånden fra fordums imperier – grækerne, fønikerne, romerne, osmannerne, det byzantinske rige, med flere.

Spis godt på din ferie på Rhodos

Rhodos byder på en overflod af restauranter, og uanset din smag vil du uden tvivl finde noget for dig. Den udsøgte græske cuisine – med sin egen lokale variant – er naturligvis velrepræsenteret her, inden for alle prisklasser. Skulle du en dag få lyst til noget internationalt, har øen også masser af restauranter med kvalitetsmad fra andre lande, eksempelvis Frankrig og Kina.

Såvel friske fisk fra Middelhavet som veltilberedt kød og friske, stegte grøntsager er at finde på menuen på de fleste af Rhodos’ spisesteder. Prøv også lokale specialiteter som eksempelvis hilopites eller loukoumi. Det er særlige former for græsk pasta, som Rhodos’ kokke er kendte for at kunne fremstille til perfektion. Pastaen nydes med frisklavet tomatsovs og kød.

Den lokale specialitet frem for alle andre på Rhodos er dog de sprøde og lækre snacks pitaroudia, der minder om falafel og smager, så englene synger.

Læs også: Hvordan er maden på Rhodos

Pitaroudia er en af Rhodos' lækre specialiteter. Nyd den på din ferie. Foto: Latinsoapsfever

Foto: Pitaroudia er blot en af de mange retter, Rhodos’ kokke kan fremstille til dig på så talentfuld vis, at dine tænder løber i vand

Rhodos er ligesom f.eks Santorini en del af øgruppen Kykladerne som hvert år tager imod tusindvis af turister fra Danmark og der er ikke noget at sige til at disse rejsemål altid har været populære feriedestinationer og er det stadigvæk den dag i dag!

Glæd dig til at opleve Rhodos med Hideaways.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Camilla Kill

Smag på Siciliens sorte svin på ferien

“Heste, grise, køer og får” er måske ikke det første, der dukker...
Læs mere