Oplev Matterhorn – et af de smukkeste bjerge i Alperne

Matterhorn
Matterhorn

Det ærefrygtindgydende Matterhorns karakteristiske granitprofil, der har stået model til en million postkort, rager majestætisk op over den populære og travle ferieby Zermatt. Oplev begge  – både bjerget og feriebyen – på en rejse til Schweiz.

Højst beliggende pister i Europa

Med sin begrænsede størrelse, sit charmerende bilfri miljø og sine maleriske hoteller i alpehyttestil er Zermatt dog først og fremmest benhård skiforretning: En international blanding af øvede og meget erfarne skiløbere flokkes her for at boltre sig på vidunderlige skipister.

Stedets tre skiområder ligger i op til 3000 meters højde, og den berømte Kleine Matterhorn-svævebane giver adgang til de højest beliggende pister i Europa: Man kan regne med fint sneføre og fremragende skiløb til hen på foråret og forsommeren. Zermatt er desuden Alpernes største heli-skiing-center. Den mest legendariske nedkørsel er fra Monte Rosa i næsten 4600 meters højde gennem et prægtigt gletsjerlandskab. Zermatt er tillige kendt for sit store og varierede udbud af restauranter med enestående smuk beliggenhed og et særdeles livligt après-ski-natteliv.

Zermatt ligger ca. 240 kilometer øst for Genève ved grænsen til Italien. Byen er kun tilgængelig via jernbane enten fra Brig eller Visp, som begge ligger små 50 kilometer fra byen. Her stiller de fleste besøgende deres biler.

I fodsporene på Edward Whymper

Den engelske opdagelsesrejsende og bjergbestiger Edward Whymper var i 1856 den første, der besteg det 4478 meter høje Matterhorn (som fransktalende schweizere kalder for Mont Cervin) med base i Zermatt. Selv om man ikke har tænkt sig at følge i hans fodspor, kan man bo på samme hotel som han, Hotel Monte Rosa, der er betydeligt mere luksuriøst i dag, end da det åbnede i 1839. Dengang var det byens eneste hotel, der husede de få gæster – i begyndelsen briter – som kendte til dets smukke omgivelser. Sørg for at få et værelse med udsigt.

Find rejser til Schweiz her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere