Oplev middelalderens Toscana

Katedralen i Siena
Siena er en af Italiens store middelalder-perler

Toscana er berømt for sine mange fantastiske byer. Mest berømte er måske nok renæssancebyerne, men middelalderbyerne har nu også deres egen charme. Du får her tre bud på Toscanas mest besøgelsesværdige middelalderbyer!

Pisa

Pisa er berømt verden over for sit “skæve tårn”, som i sig selv er et imponerende middelalderlevn og anses som et af middelalderens syv overlevende vidundere. Men Pisa har også meget andet at byde på.

Hele Pisas gamle bymidte vidner om byens store betydning i middelalderen. Og den stolte epoke i byens historie fejres hvert år med store middelalderoptog gennem byens gamle, snoede gader. Pisa var i middelalderen med sin placering ved floden og tæt på havet en vigtig handelshavn.

Siena

Siena er indbegrebet af en middelalderby i Italien, ja måske endda nok en af de væsentligste af slagsen i hele verden. Den ligger som mange andre middelalderbyer på en bakketop i det smukke toscanske landskab. Siena har en stor central plads fra middelalderen, Piazza del Campo, som også danner rammer om det berømte middelalder-hestevæddeløb Il Palio, som løber af stablen to gange hver sommer.

Sienas nærmest overdimensionerede og pragtfulde klokketårn, Torre del Mangia, knejser stolt over byen, og her er middelaldermuseum og masser af velbevarede bygninger fra perioden. Hvis du kun har tænkt dig at besøge én middelalderby i Toscana, er Siena det rette valg.

Montepulciano

Montepulciano er en smuk og charmerende middelalderby, der ligger lidt øst for Pienza. Byen ligger højt på en bakke, og fra den flotte, gamle Palazzo del Comune på byens centrale torv får du en formidabel udsigt over hele dal-området. Montepulciano har i tilgift også en del flotte bygninger fra renæssancen. Den gamle kirke, San Francesco, er også i særklasse.

Området ved Montepulciano er også kendt for at producere en god vin, Vino Nobile. Her er termiske bade med terapeutiske egenskaber – og Montepulciano er i det hele taget i fremragende sted at slappe af og komme til hægterne.

Ud over de her nævnte byer findes der et utal at mindre middelalderbyer, som kunne kaldes middelalderlandsbyer. Det er bare med at komme ud i de toscanske landskaber og selv finde de mange perler, der ligger spredt hist og her!

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Italien

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere