Oplev naturparkerne på den italienske Riviera

Portofino i Ligurien
Portofino er en mondæn, men smuk del af Monte Portifino naturpark

For mange feriegæster er Den Italienske Riviera lig med et godt og billigere alternativ til den franske pendant, når det gælder sol- og badeferie.

Men Ligurien er imidlertid meget mere end det. Her kan du opleve eksotisk flora og fauna i naturparkerne Monte Portofino og Le Cinque Terre, hvor du finder vinmarker på bjergskråninger, små maleriske fiskelejer, storslåede panoramaudsigter, indbydende vandreruter og det smukke middelhav.

Naturpark Monte Portofino

Portofino-bjerget rækker 416 meter op og ligger som en opsigtsvækkende halvø langs Liguriens farverige og dramatiske kyststrækning. Her blander afsidesliggende bjerglandsbyer sig med mondæne kystbyer, og mulighederne for huskværdige naturoplevelser er talrige:
– prøv den betagende vandresti fra Camogli til San Rocco (ad trapper, varighed ca. ½ time) og derfra videre ud til kæmpeklippen Punta Chiappa. Fra San Rocco er der panoramaudsigt ud over rivieraen til Genova.
– for de øvede kan jeg anbefale vandreturen fra Santa Margherita (begynder på Via Costa Secca ved byens hospital) til San Fruttuoso (over bjerget, varighed ca. 4-5 timer) og turen tilbage med båd. San Fruttuoso, som byder på en eventyrlig lagune med azurblåt vand, en Kristus-statue 15 m under havets overflade og et interessant kloster fra 1000-1300-tallet, kan kun nås til fods eller ad vandvejen.

Monte Portofino naturpark
Sandlagunen Paraggi på vej til Portofino

Se alle vores ferieboliger og hoteller ved Portofino naturpark

Naturpark Le Cinque Terre

Cinque Terre består, som navnet på italiensk betyder, af fem små kystbyer i det allerøstligste Ligurien, som grænser op til Toscana. Deres navne er så eksotiske som Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.

Le Cinque Terre skal besøges om efteråret, hvor naturens farver overvælder, og turistmasserne for længst er taget hjem. Endelig byder Ligurien på et lunt efterårsklima, da området ligger i læ af den nordlige del af Appenninerne.

Cinque Terre naturpark
Landskaberne i Cinque Terre naturpark er fantastiske…

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Cinque Terre

De 3 uimodståelige råd

1. Lokaltransport
Le Cinque Terre nås bedst med tog, som tager ca. 1½ time fra Genova i vest eller Pisa i øst. For at komme fra by til by anbefaler jeg på det varmeste at vandre – en usædvanlig tur, som tager 2-3 timer afhængig af tempo. Alle byerne kan på denne måde besøges til fods på to dage. Alternativt kan du tage toget fra by til by, hvilket blot tager et par minutter. Afgangene er hyppige og ofte påfaldende præcise.

Vernazza, Cinque Terre, Italien
Byen Vernazza er en del af Le Cinque Terre naturpark

Monte Portofino kan indtages fra flere sider: tag toget enten til Camogli eller til Santa Margherita Ligure. Du kan tage bussen fra Santa Margherita til Portofino (som ligger for enden af en blind vej, og bedst besøges uden bil).

Havet og kystens smukke natur opleves allerbedst fra båden, som sejler mellem Genova, Camogli, San Fruttuoso, Portofino, Santa Margherita, Rapallo, Chiavari og Le Cinque Terre (til og med slutningen af oktober).

Cinque Terre naturpark
Endnu ét af landskaberne i Cinque Terre naturpark

2. Følg H.C. Andersens fodspor
Midtvejs mellem de to naturparker ligger skønne Sestri Levante med sine to laguner og et charmerende bycentrum. H.C. Andersen besøgte Sestri Levante under sin Italiensrejse i 1835, og i dag har byen en årligt tilbagevendende festival i slutningen af maj, som er tilegnet eventyrforfatteren. Den ene af byens to strande, Eventyrbugten, er opkaldt efter H.C. Andersen.

Sestri Levante, Ligurien
Med et besøg i Sestri Levante går du i H.C. Andersens fodspor…

3. Besøg billedskønne Villa Durazzo i Santa Margherita
Besøg Villa Durazzos smukke have i Santa Margherita anlagt efter liguriske traditioner. I villaen er der adgang til et spændende museum, og derudover byder haven på en bedårende café og storslået udsigt over Middelhavet. Villa Durazzo, som dateres tilbage til år 1560, emmer af stil og historie.

Find rejser til Den Italienske Riviera med Escapeaway her.

Mere fra Michael Nielsen

Oplev efteråret i Norditalien!

Efteråret i Norditalien kan være en ganske interessant oplevelse, ikke mindst på...
Læs mere