Oplev New York på to hjul

På cykel i New York
Saml dine venner og oplev New York på to hjul.

Selv om en tur til New Yorks berømte metrostation kan være en oplevelse i sig selv, er det stadig en kendsgerning, at byen bedst opleves over overfladen. At medbringe gode sko i kufferten er derfor et must, for gåturene rundt i byen vil sandsynligvis både være mange og lange. Men hvis du ønsker at hvile dine fødder et stykke tid – og alligevel have tid til at opleve byens kvarterer og attraktioner – ja, så er der et godt alternativ til både metroen og gåture: cyklen!

At cykle i en storby som New York kan virke skræmmende ved første øjekast. Trafikken er tæt; der er mange bilister, cyklister og fodgængere, der skal slås om det samme vejnet; og alle byens attraktioner kan være distraherende, når man i virkeligheden bør holde begge øjne på vejen og begge hænder på styret. Så med dette vil jeg bare løfte en advarende finger: vær forsigtig! Hvis du bare er det, vil jeg stærkt anbefale at opleve den store by på to hjul.

Speed Bump
Hold øjnene åbne, så du ikke overser nogle af byens vejbump.

At komme frem på cykel bliver mere og mere populært

Cyklen er blevet en meget populær transportform for New Yorkerne og besøgende. Bytransport-administrationen viste i en rapport fra 2017, at der blev foretaget i alt 164 millioner cykelture i byen i 2015 (sammenlignet med kun 66 millioner i 2006). Måske skyldes denne udvikling det igangværende arbejde med at opbygge nye cykelstier i byen. Måske er det fordi, man i dag tænker mere grønt og økonomisk – og desuden ser sundhedsvirkningerne af at cykle i stedet for at tage en taxa. Men frem for alt tror jeg, det er fordi, cykler nu er tilgængelige for alle, siden CitiBike lancerede sin cykel-delingstjeneste i maj 2013. I dag er der over 12.000 cykler til låns i byen og over 750 stationer, hvor du kan hente og returnere dem.

Og hvis det ikke var nok, har du også mange cykelruter at følge. På NYC Bike Maps kan du finde kort over byens forskellige cykelstier, hvilket gør det lettere for dig at få en god dag i sadlen uden for meget stress…

Central Park er perfekt som opvarmning

Hvis du stadig synes, at det er lidt skræmmende at cykle i midten af trafikken, anbefaler jeg dig at varme op på et lidt roligere sted. Central Park tilbyder dig et område på 340 hektarer, hvor du kan cykle uden at bekymre dig om meget mere end fodgængere, andre cyklister og muligvis nogle heste og vogne. Stop eventuelt op for at lave en picnic-pause på plænen i skyggen af nogle træer – eller hvorfor ikke besøge Central Park Zoo, når du nu er i området? Lås cyklen fast et sted i nærheden og lad dig underholde af sne-leoparder, grizzly-bjørne og søløver for en stund.

Cykla i Central Park
Begynd din cykeltur i Central Park, hvor biltrafikken er næsten ikke-eksisterende.

Via Broadway ned til Greenwich Village

Sidste gang jeg cyklede i New York, begyndte jeg og mine venner netop i Central Park, og da vi følte os klar, styrede vi syd fra Columbus Circle og hele vejen ned langs Broadway, indtil vi nåede Times Square. Det er ligegyldigt, hvor mange gange du har besøgt New York, så vil Times Square altid få dig til at miste pusten. Her vil jeg dog anbefale dig at stå af cyklen og trække den – det kaos, som hersker i Manhattans centrum, egner sig ikke til at opleve på to hjul.

Derefter kørte vi videre gennem Chelsea og Greenwich Village på Manhattans vestside. Disse to områder er klart mine personlige favoritter i New York; især Greenwich Village, hvor husene er lavere end i andre dele af byen og solen derfor oftere (eller lettere er måske det rigtige ord) når kvarterets gader. Derudover er der masser af haver og baggårde at udforske, og på hvert gadehjørne er der en hyggelig restaurant eller en boheme-café. Et perfekt sted til en frokostpause, med andre ord.

Cykel Lunch
En af fordelene ved at cykle i stedet for at køre bil er, at du kan nyde et glas vin (eller to) til maden.

Gennem China Town til Brooklyn Bridge og op langs West Side Greenway

Da vi var mætte og tilfredse, hoppede vi igen på vores cykler og kørte mod øst gennem China Town. Cykling i China Town var omtrent så kaotisk, som du kan forestille dig det, men så snart vi krydsede østsiden, kunne vi følge cykelstien sydpå langs East River, og lidt efter kunne vi nyde synet af både Manhattan Bridge og Brooklyn Bridge.

Vi fortsatte derefter til den sydligste spids af Manhattan, cyklede forbi Battery Park og længere op til Frihedstårnet, hvor vi slog os ned for at tage en velfortjent eftermiddagskaffe i solen. Vi var heldige at opleve en magisk solnedgang over Hudson River, så hele vejen op langs West Side Greenway – dagens sidste etape –  kunne vi nyde synet af solens stråler, der gik ned bag skyskraberne på den anden side af floden. En perfekt afslutning på en vidunderlig og begivenhedsrig dag på to hjul.

Solnedgång Hudson River
Solnedgang over Hudson River

Rejs til New York og oplev byen på to hjul

Kunne du tænke dig selv at hoppe på sadlen og opdage, hvad New York har at tilbyde? Så tjek vores rejser til New York. Vi har håndplukket hoteller, der er spredt overalt på Manhattan, og som alle opfylder vores krav til, hvad et ægte hideaway skal være

Se alle rejser til New York med Hideaways her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

Risotto alla Milanese – risotto med safran

Der findes mange forskellige legender, som beretter om, hvordan Risotto alla Milanese...
Læs mere