Oplev de norske fjorde

Norsk fjord
Ikke langt fra Danmark venter spektakulære naturoplevelser i de norske fjorde. Foto: Richard Mortel, CC.

En sejltur rundt i de norske fjorde kan være en forårs- eller sommeroplevelse for livet. Man skal ikke længere væk end til Norge for at opleve en natur, der er helt anderledes end alt, hvad vi kender i Danmark. Fjordene er noget af det mest spektakulære i den norske natur, og der er flere måder at opleve dem på.

Hurtigrutens krydstogt

En af de bedste måder at komme rundt til de norske fjorde på er med Hurtigrutens krydstogter.

Hurtigruten startede helt tilbage i 1893, som en forbindelse mellem de små, isolerede samfund, der ligger som perler på en snor op ad den betagende, norske kystlinje.

I dag glider Hurtigrutens robuste, moderne udstyrede både forbi nogle af de smukkeste steder langs kysten, og som krydstogt-gæst får man både imponerende, snedækkede fjeldtoppe og blændende smukke gletsjere at se i løbet af rejsen. Man sejler forbi klipper så stejle, at synet næsten tager pusten fra en, og igennem smalle kanaler.

Kysterne på hver side af skibet præges af henholdsvis de karakteristiske, typisk norske træhuse i alle farver og røde murstens-fyrtårne, der ligger spredt rundt i det rå klippelandskab.

Det tager 12 dage at sejle hele turen fra Bergen til den russiske grænse, og der er mange muligheder for stop undervejs, så der er ingen grund til at være bange for at komme til at kede sig – heller ikke på tilbagerejsen.

Dette krydstogt er en oplevelse, man har lyst til at gentage, og det egner sig til såvel de ældre og knap så mobile som til yngre og aktive turister.

Oplev fjordene fra landsiden

Noget af de bedste, man kan unde sig selv, når man besøger de norske fjorde, er den spektakulært smukke tur med Flåmsbana-jernbanen, som kører op til Myrdal.

På turen derop standser toget ved Kjosfossen-vandfaldet, hvor du kan møde den syngende og dansende Huldra – et forførende væsen fra den norske mytologi, som bliver spillet af norske studerende.

Stå af toget på den næstsidste station – Vatnahalsen – and nyd en kop kaffe og frisklavede vafler på byens hotel, som har åbent hele året. Derefter kan den lokale dal udforskes på cykel eller gåben. Turen gennem dalen vil føre dig forbi Kardalfarm, hvor du kan forsyne dig med forfriskninger og opleve bjerggeder, der gerne stiller op til fotografering. Fortsæt ned til Berekvam Station, hvor du kan tage toget tilbage til Flåm.

Dette er en god måde at forbrænde nogle af de ekstra kalorier, du måske har indtaget ved de overdådige måltider på dit krydstogt-skib.

Der er mange måder, du kan skræddersy din egen Norge-oplevelse på, og det er nemt at bruge et par uger på at udforske den vilde natur og de små fiskersamfund, gerne kombineret med et par dage i Oslo.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere