Oplev nye Picasso-udstillinger i Barcelona

Picasso-museet i Barcelona
Picasso-museet i Barcelona. Foto-kredit: gurmit singh. Oploadet under licensen CC BY-ND 2.0

Picasso-museet i Barcelona – eller Museu Picasso på spansk – huser en af de mest omfattende permanente kunstsamlinger af Pablo Picasso med 4.251 værker udstillet i fem middelalderlige paladser i Barcelonas La Ribera-kvarter.  I løbet af året 2018 vil museet også rumme to spændende sær-udstillinger, hvoraf den ene fokuserer på Picassos forhold til mad, mens den anden vil fokusere på Picassos forhold til den franske hovedstad Paris.

Picasso og mad

Fra maj vil museumsgæster kunne opleve udstillingen “La cuina de Picasso” (“Picassos køkken”), som har til at formål at give et nyt perspektiv på den berømte maler gennem et af ​​de mest grundlæggende elementer i hans liv i Barcelona og Catalonien, nemlig den mad han spiste hver dag – og endda ofte inddrog i sin kunst.

Kunstnerens gastronomiske univers vil blandt andet blive belyst gennem de restauranter, han spiste på, samt de ingredienser, der indgik på hans mange stillbilleder, og det vil blive vist, hvad de betød for hans kreative proces.

Picasso-museet i Barcelona
Der er to nye spændende særudstillinger på programmet på Picasso-museet i Barcelona. Foto-kreditering: cea +. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Dem, der ønsker at få et endnu mere moderne perspektiv på forholdet mellem mad og kunst, vil kunne høre foredrag af den verdensberømte katalanske kok Ferran Adriá, der flere gange har vundet prisen for verdens bedste restaurant (med restauranten ElBulli), og som vil tale om lighederne mellem Picassos geni og nutidens kulinariske skabelse. Udstillingen åbner 25. maj og varer indtil 30. september. Datoen for Adriás foredrag er endnu ikke officiel.

Picasso og Paris

Foruden udstillingen om Picassos forhold til mad vil du også kunne opleve den internationalt roste udstilling “Picasso opdager Paris” fra den 18. september 2018 til den 6. januar 2019. Der vil her indgå værker udlånt fra Musee d’Orsay og Det Nationale Picasso-Museum i Paris med kunstnere som Delacroix, Manet, Toulouse-Lautrec, Degas, Cezanne og Gaugin, og selvfølgelig, Picasso selv.

Rejser til Barcelona

Hvis du kunne have lyst til at opleve de nye Picasso-udstillinger i Barcelona, kan du se alle rejser til Barcelona med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere