Oplev opera og Romeo og Julie i Verona

Arenaen i Verona
Arenaen i Verona. Foto-kredit: Kevin Poh. Oploaded under licensen CC BY 4.0

I Verona er de lokale myndigheder fast besluttede på at holde Romeo og Julie-myten i live og har derfor for længe siden udpeget et palazzo fra 1300-tallet – udstyret med den påkrævede balkon – som Capulet-familiens residens. Millioner af nysgerrige og folk, der er forelskede i forelskelsen, kommer hertil for at opleve den atmosfære, som engang var rammen om Shakespeares ulykkeligt elskende.

Julies hus i Verona
Julies hus i Verona

Efterladte graffiti- og kærlighedsbeskeder, der er uskyldige, humoristiske og undertiden bittersøde, er affattet på ethvert tænkeligt sprog. Man bør ikke forlade den prunkløse gårdsplads uden først at have gnedet højre bryst på bronzestatuen af den unge Julie – en særpræget tradition, som ingen synes at kunne forklare.

Opera i Verona

Hvis du besøger Verona i sommermånederne, kan du – sammen med de øvrige romantiske pilgrimme – tage til opera i det fuldendt bevarede, 2000 år gamle romerske amfiteater. Den enestående akustik har overlevet århundrederne og gør dette til en af de mest fascinerende scener i dag (hvor brug af mikrofon er overflødig). Siden 1913, hvor Aïda første gang blev opført til minde om 100-året for Verdis fødsel, har denne opera været det faste punkt på det årligt vekslende program, og billetterne til denne forestilling er de mest efterstræbte.

Arenaen i Verona
Arenaen i Verona

Fra de billigste pladser øverst oppe (som man skal være heldig for at få billet til, da samtlige 20.000 pladser jævnligt er udsolgt) er de optrædende sangere måske knap nok til at se, men deres stemmer vil være lige så krystalklare som den kølige natteluft, og udsigten til Venetos omgivende bjerge koster ikke ekstra. Efter operaen kan man søge hen på den historiske Caffè Dante og sætte sig ved et af de udendørs borde på Veronas smukkeste plads, Piazza dei Signori.

Læs mere om rejser til det nordøstlige Italien med Hideaways her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere