Oplev Romantiske Santorini med Hideaways

Oplev Grækenlands skønhed og charme på Santorini
Oplev Grækenlands skønhed og charme på Santorini

Den halvmåneformede vulkanø Santorini lokker med sine skønne strande, sine rå klipper, sit klare, lyseblå vand og sin græske imødekommenhed. Denne ø er en klassisk feriedestination af mange gode grunde. Ikke mindst når romantikken skal dyrkes og tosomheden nydes, er Santorini det perfekte rejsemål.

Du kan komme med Hideaways på ferie på skønne Santorini, hvor vi har håndplukket et par helt særlige, charmerende kvalitetshoteller til dig, din partner og din familie.

Læs mere om: Rejser til Santorini i Grækenland med Hideaways

Lad kærligheden få nyt liv på Santorini

Santorini er som de fleste græske øer velegnet til ferie for hele familien. Dog er øen især kendt for at være en af de bedste destinationer i Grækenland, hvis man ønsker at gøre noget ekstra godt for parforholdet. Santorini ligger på en vulkan, der stadig er aktiv – og hvis krater, som en fascinerende detalje, ligger ude under havet. Det skaber unikke betingelser for en ualmindeligt rå, varieret og smuk natur, og de vulkaniske månelandskaber føjer en fornemmelse af romantisk mystik til din ferieoplevelse.

Romantiska miljöer på Santorini
Romantiske omgivelser på Santorini

Øens spændende natur danner ramme om de ideelle omgivelser at nyde hinanden i – og når man lader sig forkæle på et af de lækre hoteller, Hideaways samarbejder med, glemmer man alt om den hjemlige hverdags stress og jag.

Afslapning på Santorinis farverige strande

Forestil dig at du faktisk sidder på kanten af en kæmpestor, aktiv vulkan. Alt ånder fred under solen, og at du kan når som helst lade dig glide ned i det kølende, krystalblå vand, der roligt skvulper ind over de fine sandstrande. Den vulkaniske undergrund gør, at sandet har forskellige farver, alt efter hvilken af øens mange attraktive strande, du vælger: Hvidt, rødt eller sort. Især det sorte sand bliver voldsomt varmt i løbet af dagen, så det er ikke på en af de sorte strande, du uden videre skal begrave tæerne dybt i sandet, når du nyder eftermiddagssolen.

Slap helt af i solen
Slap af i solen ved havet på Santorini

Flere af Santorinis strande er omgivet af vilde klippeformationer, der gør en dag på stranden til en ekstra mindeværdig oplevelse. Slap helt af i solen i din liggestol med en kølig drink – og fornem samtidig naturens vildskab, når du kigger på de fascinerende klippeformationer, formet af havets og vindens langsomme arbejde igennem årtusinder. Strandliv på Santorini er noget ud over det sædvanlige, og stranden lokker året rundt: Selv i vintermånederne er det forekommet, at temperaturen har sneget sig op over 25 grader. Varmest og mest solrigt er det dog i månederne mellem maj og oktober, og badevandet begynder at blive behageligt varmt fra og med juni.

Forkælelse med det traditionelle græske køkken

En stor del af en god ferie i Grækenland er at smage på de mange lækre retter, som det traditionelle græske køkken har at byde på. Santorini har, som alle andre græske øer, sin egen variant af den græske cuisine, og den kan du glæde dig til.

Når du har ladet dine sanser forlyste sig med de friske og krydrede smage af hjemmerørt tzatziki, vinblade med finthakket kød, grillede auberginer og fisk fra Middelhavet tilberedt på lokal maner, så prøv den velsmagende lokale specialitet Domatokeftedes. Det er måske en prøvelse for tungen at udtale navnet, men du vil ikke fortryde anstrengelserne, når du oplever, hvordan Santorinis lokale kokke kan trylle med tre så simple ingredienser som mel, tomater og løg.

den klassiske moussaka
Den klassiske moussaka er en mættende hovedret.

En græsk salat med fetaost, kapers, oliven og friske agurker vækker appetit på de mere mættende hovedretter såsom den klassiske moussaka eller veltilberedt kebab med krydrede ris.

Læs også: Man spiser og drikker godt på Santorini

Skønhed og fortid på Santorini

Santorinis byer er så godt som alle en fryd for øjet, og man føler ofte, at man bevæger sig rundt i et levende postkort. I hovedstaden Firas tilfælde vil du endda føle dig hensat til et bjergtagende maleri. Fira ligger højt på klipperne, og er, sammen med tre andre, mindre byer, kendt som calderaens øjenbryn. Caldera er et ord for et enormt vulkanisk krater, der opstår, når en vulkan er sunket ned efter et kraftigt udbrud – sådan som det er sket i havet ud for Santorini. Fra Fira samt byerne Oia, Imerovígli og Firostefáni har du en enestående udsigt over vulkanen.

den verdensberømte arkæologiske udgravning Akrotiri
Den verdensberømte arkæologiske udgravning Akrotiri. Foto: Carolyn SuggCC BY-SA 2.0

Når du holder ferie på Santorini, må du ikke gå glip af den verdensberømte arkæologiske udgravning Akrotiri. De ældste beboelser, man har fundet spor af i udgravningen, daterer helt tilbage til år 500 før Kristi fødsel, da Akrotiri var en lille fiskerlandsby. Beboelsen blev ødelagt, da vulkanen brød ud i 1627, og mange af efterladenskaberne blev begravet i aske. Dette har haft en beskyttende effekt, så mange værktøjer samt smukke frescoer og andre former for kunst er velbevarede. Det er et spændende dyk ned i græsk og europæisk historie, du foretager, når du bruger en feriedag i Akrotiri.

Læs også: Hvilke seværdigheder kan du opleve på Santorini

Glæd dig til din ferie på Santorini med Hideaways.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere