Oplev smukke Sicilien

Cefalu
Der er mange smukke steder på Sicilien; her kystbyen Cefalu

Sicilien har en helt enestående natur. Det er ikke mange steder i Europa, at en vulkan danner baggrund for et smukt landskab samtidig med, at nogle af verdens bedste strande ligger lige i nærheden. Kombiner det med en rig kulturarv, et dejligt klima og gade-mad i verdensklasse. Dét er Sicilien.

Strande på Sicilien og datter-øerne

Rabbit Beach er blevet kåret som verdens bedste strand. Den ligger på øen Lampedusa, der kan nås via færge fra Sicilien. På Lampedusa er der flere strande i verdensklasse, og mange steder på øen ligner simpelthen paradis på jorden.

Du behøver dog ikke tage en færge for at opleve dejlige strande. På selve Sicilien kan du nyde flere forskellige strande. Mange er blandt de allerbedste i Europa, og der er noget for enhver smag. Både de afsides beliggende strande, hvor du har det hele lidt for dig selv, og de mere populære strande i nærheden af byerne med masser af liv og aktivitet.

Kultur-oplevelser på Sicilien

Sicilien har en lang og stolt kulturhistorie, som du selv kan stifte nærmere bekendtskab med flere steder på øen i form af gamle kirker, ruiner og templer fra forskellige epoker.

Sicilien var i en lang periode det vestlige centrum for græsk kultur og dermed et af Europas kulturelle arnesteder. Øen har været skueplads for flere store kampe i verdenshistorien, blandt andet mellem romerne og Karthago.

På Sicilien finder du ikke mindre en seks steder, der er hædrede på UNESCO’s liste over verdenskulturarv, så her er rigeligt for den kulturinteresserede at give sig i kast med.

Siciliens særlige tradition for gade-mad

Siciliens madkultur er meget bred med indflydelse fra både Grækenland, den arabiske verden og selvfølgelig først og fremmest Italien. Maden på Sicilien anses som noget af det mest varierede i Italien.

En væsentlig del af den sicilianske gastronomi er gade-mad, der ofte er stegte fisk og snacks-lignende mad, men af en meget høj kvalitet med glimrende smag. Prøv for eksempel arancine, som er friturestegte ris-kroketter. Også pani ca meusa skal prøves. På Sicilien finder du også masser af gode pastaretter, som man forventer i Italien. I det hele taget er Sicilien fantastisk, når det gælder den gastronomiske side af sagen.

Læs mere om rejser til Italien her.

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere