Oplev sommermusikfestivaler på din rejse til Tyskland

Bayreuth
Det smukke operahus i Bayreuth. Foto: Sanjar Khaksari, CC BY 2.0.

Hvert år rejser mange tusinde til Tyskland for at hører musik, og specielt “Schlager” musik. Et land som Tyskland byder dog på utallige musik oplevelser, bl.a. ved de mange sommermusikfestivaler. Læs her om et par udvalgte musikfestivaler i Bayreuth og Schleswig-Holstein.

Bayreuth i Franken

Opførelsen af Nibelungens Ring i festspilhuset i Bayreuth er en ganske særlig oplevelse for operabegejstrede. I fem sommeruger kommer Wagnerelskere hertil fra hele verden – med deres hårdt tilkæmpede adgangsbilletter i hænderne. I 1850 fik Wagner for første gang idéen til et festspil, og den slap aldrig siden sit tag i ham. Hans storslåede, monumentale operaer krævede dog en mægtig scene, der kunne rumme de utallige medvirkende. Derfor finansierede han opførelsen af det enkle, men skræmmende store Festspielhaus, hvis orkestergrav er udformet på en sådan måde, at musikken synes at komme både ingen steder og alle steder fra.

Bayreuth ca. ligger 230 km nord for München, få mere information til planlægningen af din rejse på Bayreuter Festspiele hjemmsiden.

Schleswig-Holstein

For elskere af klassisk musik i almindelighed afholdes Tysklands største sommerkulturbegivenhed i delstaten Schleswig-Holstein i hjertet af det smukke søområde mellem Hamburg og den danske grænse.

Lige siden Leonard Bernstein indstiftede Schleswig-Holstein Musik Festival, har kunstnere i verdensklasse gjort plads til den i deres sommerprogram. Der gives omkring 125 koncerter på mere end 40 spillesteder, bl.a. teatre, kirker, lader, en rideskole, private herregårde og slotssale ved levende lys. Det meste af programmet er helliget to temaer: Musik fra ét bestemt land (for nylig har Israel og Tjekkiet været i rampelyset) og en dybdegående afsøgning af en enkelt komponists værker. Bernstein håbede at skabe en europæisk pendant til Tanglewooe Musci Center, hvor de bedste fra den nye generation af musikere kunne nyde godt af en nær kontakt til berømte kunstnere; Bernstein afholdt nogle af sine sidste mesterklasser her.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere