Smagen af citronmarinerede ansjoser fra Amalfikysten
Skrevet av Louise
2024-07-19
Smagen af citronmarinerede ansjoser fra Amalfikysten
Både citroner og ansjoser er blandt hovedaktørerne i den klassiske middelhavskost, og det kan ikke undre, at vi skal til Campania-regionen, hvor citronerne strutter og fiskene danser af velvære på havoverfladen – for at give os hen til denne vidunderlige kombination af de to.
Det er sandsynligvis umuligt at finde en ægte citron Costa d’Amalfi IGP fra Salerno her i Norden. Alligevel er det en god idé at gøre lidt benarbejde for at finde nogle velsmagende og usprøjtede citroner. Costa d’Amalfi IGP har groet under de bedste vilkår på skråningerne langs Amalfikysten, hvor de har ophobet oceaner af c-vitaminer og en delikat sød smag, der bidrager til retten med velsmag og velvære.
Hold tungen lige i munden: En ansjos i den version, som vi skal bruge her, skal være en lille frisk ansjos! Almindeligvis når vi hører navnet ansjos på dansk, så er der tale om en fætter af silde-familien, såsom brisling, der bare kaldes ansjos. Italienske saltede ansjosfileter, som anbefales oven på pizza eller som smagsgiver i diverse tapenader, skal ikke forveksles med det danskerne kender som ansjoser eller benfri sild (som ikke er sild), men bør kaldes og kaldes for sardeller her i landet.
Ansjos kan med fordel anvendes i opskrifter som denne, fordi kødet er yderst delikat. Så gå til en god fiskehandler og efterspørg den ægte vare.
God fornøjelse!
Fakta:
Tilberedning: 20 minutter og tid til marineringen
Antal personer: 4
Ingredienser:
- 500 g små friske ansjoser
- Saften af 5 citroner
- 1 rød chili, finthakket
- 1 bdt persille, finthakket
- Ekstra jomfru olivenolie
- Salt
Rens ansjoserne: skær hovedet fra, åbn fisken og rens den for indvolde og ben under rindende koldt vand. Ryst dem fri for vand og tør dem delikat i køkkenrulle. Læg fiskene på et plant fad, og væd dem med godt halvdelen af citronsaften. Stil fadet på køl i mindst en time.
Når de har marineret længe nok, hældes marinaden fra, og fiskene anrettes som stråler fra en sol på et serveringsfad. De smages til med chili, halvdelen af persillen, salt, resten af citronsaften og olivenolien. Lad det hvile en halv times tid og pynt med persilleblade inden serveringen.
Servering
Tilstedeværelsen af citron kalder på en god syditaliensk hvidvin, men man kan også forsøge at servere en grøn japansk te til denne ret, hvis man ønsker at fusionere oplevelsen over i noget asiatisk.
Buon appetito!
Velkommen til Escapeaway
Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.
Pssst.... gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller.
Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.
Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration? Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller
>>> Læs mere om Escapeaway