
Lær at lave citronsnapsen limoncello
Skrevet af Marie
2024-02-19
Lær at lave citronsnapsen limoncello
Limoncello er en dejlig citronsnaps, som oprindelig stammer fra Amalfikysten syd for Napoli. Den skal nydes direkte fra fryseren i små glas - men kan også bruges i desserter.
Mange har sikkert købt limoncello med hjem fra ferien, men man kan forholdsvis nemt lave den selv, ligesom de lokale italienere har gjort i årevis.

Limoncello er særligt populær i det sydlige Italien
Ingredienser
- 1 liter finsprit / eller smagsneutral snaps
- 1 ½ liter vand
- 1 kg sukker
- Skallen af 8 usprøjtede citroner
Citronerne skrælles og skallerne (UDEN noget hvidt) trækker i sprit i 4 uger.
Sukker og vand koges til en lage, og hældes efterfølgende i spritten, efter at skallerne er siet fra.
Limoncello'en er nu færdig, og mangler blot en tur i fryseren.
[infobox maintitle="Kunne du tænke dig at få tilsendt flere italienske opskrifter?" subtitle="- så klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev" bg="red" color="black" opacity="off" space="30" link="https://www.escapeaway.dk/italien/nyhedsbrev-tilmelding/"]