Opskrift på Fettucine Alfredo

Syditalienske retter har det med at være baseret på tomater og krydderier, hvor de Norditalienske retter er mere cremede og smøragtige. Og der er ikke noget bedre eksempel på dette end en lækker Fettucine Alfredo, som er en klassisk Norditaliensk ret.

Ironisk nok menes retten at stamme fra en restauratør i Rom fra ca. 1920, og Rom ligger som bekendt nogenlunde centralt i Italien – og faktisk måske endda lidt syd for midten – men det er typisk Italien. Her deler man opskrifter mellem nord og syd (og alt ind i mellem), som en sømand deler historier.

Prøv denne lækre opskrift på den Norditalienske klassisker, som du med garanti vil nyde.

Fettucine Alfredo

Ingredienser

– 1 æggeblomme
– 1 kop piskefløde
– ½ kop smør
– 2 kopper frisk parmesanost
– 5 fed hvidløg
– 2 tsk tørret persille

Tilberedning

Saucen er hovedingrediensen i denne cremede ret.

Hæld halvdelen af piskefløden i en skål, tilsæt æggeblommen og rør godt. Hæld resten af piskefløden i en stegepande ved middelvarme og rør godt når det begynder at koge. Tilsæt så blandingen af piskefløde og æggeblomme og rør indtil det hele er godt blandet.

Riv frisk parmesan og drys i blandingen og kom persillen i.

Serveres med frisk pasta, som du selvfølgelig kan købe, men du kan også vælge at lave det selv.

Frisk pasta

Hvis du gerne selv vil lave frisk pasta, får du opskriften her:

Ingredienser

– 2 kopper semulje
– 3 æggeblommer
– 3 spsk olivenolie
– 5 spsk koldt vand
– 2 spsk usaltet smør
– ¼ tsk salt

Tilberedning

Eftersom det er en blanding af både Nord- og Syditalien, kan fettucinen laves både med smør (nord) og olivenolie (syd). Hæld mel i en skål og lav en fordybning i midten. Heri tilføjes æggeblommer, olivenolie og vand. Derefter røres godt. Hæld smeltet smør på og lad det hvile, dækket af et fugtigt håndklæde, i ca. en time.

Ælt godt igennem og rul dejen ud med en kagerulle. Køl den ned i køleskabet i ca. en halv time.

Skær dejen ud i strimler på ca. 8 mm. Når de har tørret lidt kan du komme dem i kogende vand i ca. 6-8 min. Pas endelig på at du ikke koger dem for meget, da italiensk pasta skal være al dente.

Når pastaen er kogt, hældes vandet fra, men skyl ikke – stivelsen hjælper nemlig med at få saucen til at hænge ved. Hæld så den varme Alfredo-sauce ud over, og du er klar til et lækkert romersk måltid.

Tilsæt evt. broccoli i saucen, hvis du gerne vil have en grønnere udgave.

God fornøjelse

Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere