Opskrift på friteret æg – på italiensk!

Friteret æg

Uovo fritto al tartufo con crostone di pane e crema al Monte Veronese

Jeg er taget forbi den norditalienske region Veneto. Jeg er helt præcist kørt sådan en overkommelig tur lige nord for smukke Verona for at besøge Locanda 800 og dens sympatiske ejere. Solen skinner, fuglene fløjter og græsset gror for fødderne af dette lille landlige hus, der i dag rummer den meget eftertragtede restaurant Locanda 800 og de to værelser, som lejes ud på 1. sal. Det hele er omkranset af et meget landligt og ægte lokalsamfund, hvor man fornemmer, at der arbejdes skulder om skulder for at højne alles livskvalitet.

At ankomme til Locanda 800, spise her – og forventeligt også bo her – er en fornøjelse fra ende til anden, hvis man som jeg værdsætter, når der er kælet for alle detaljerne. Der er tænkt over borddækningen, menukortet og udvalget af vine. Der er nærvær og der er kærlighed til det virke, som udføres her.

Jeg fik denne lille overskuelige opskrift med hjem, der dog kræver lidt kundskaber, lidt klejner (frisk trøffel er ikke billigt) og lidt kærlighed til kulinariske forretter. Så hvis du har mod på det, så kast dig over Locanda 800’s Uovo fritto al tartufo con crostone di pane e crema al Monte Veronese (friteret æg med trøffel og brød på en ostecreme).

Tilberedningstid: ca. 40 min.
Antal personer: 4

Ingredienser

  • 5 æg
  • 250 g mælk
  • 20 g smør
  • 20 g mel
  • 150 g ostetypen Monte Veronese, revet (den omtalte ost er fremstillet på komælk, og fås i en blød og frisk udgave og en lagret version. Du kan evt. anvende en anden lagret komælksost, så som parmesan eller den mindre markante grana-ost, som ligger på hylderne i supermarkedet ved siden af parmesan)
  • 4 skiver lyst brød af god kvalitet
  • Rasp
  • Salt
  • Neutral olie til friteringen
  • Frisk trøffel

Tilberedningen

Æggene: Læg 4 æg i kogende vand og kog dem 6 minutter. Når de har kogt afkøles de i koldt vand med isterninger. Efter nogle minutter i det iskolde vand, pilles æggene forsigtigt, så de ikke går i stykker.

Nu skal æggene dobbeltpaneres: Rul dem i mel og dyp dem dernæst i det resterende æg (som skal være let pisket med en gaffel). Derefter skal det rulles i raspen, til de er helt dækkede.

Cremen: Ostecremen er i bund og grund en bechamel. Så smelt smørret i en lille gryde, tilsæt mel og lav en melbolle. Tilsæt mælken lidt ad gangen (helst lun) og rør til en lind creme, så du undgår klumper. Til slut kommer du revet ost i cremen, der giver den sidste cremede finish. Smag til med salt og evt. peber.

Afslutningsvis: Varm fritureolien op. Steg brødskiverne på begge sider i smeltet smør på en pande. Når olien er varm (den skal være 180 grader), sænkes æggene forsigtigt ned i gryden, hvor de skal have ca. 1 minut eller til de er gyldenbrune men stadig bløde indeni.

Serveringen

Anret hver tallerken enkeltvis. Du starter med brødskiverne, der dækkes af ostecremen og toppes af med et friteret æg. Herpå anrettes papirtynde skiver af frisk trøffel. Klar til servering og velbekomme!

Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere