
Lær at lave risfyldte tomater på italiensk maner
Skrevet af Marie
2024-04-17
Lær at lave risfyldte tomater på italiensk maner
Jeg har i samarbejde med én af Sveriges bedste kokke, Stefano Catenacci, udvalgt nogle af opskrifterne fra hans kogebog "Stefanos Italia – den stora italienska kokboken med fotografier af Joel Wåreu", som jeg deler med jer her på bloggen.
Under sit arbejde med kogebogen boede Stefano og holdet på Villa Le Ferrette ved Montecatini Terme i Toscana. En villa, de havde bestilt gennem Escapeaway. Så hvis du ønsker at gå i Stefanos fodspor, ved du nu, hvor du skal rejse hen. Kunne du bare godt tænke dig at følge Stefanos opskrifter, lader det sig gøre her.
Jeg præsenterer her to opskrifter fra Stefanos kapitel om antipasti, dvs. appetitvækkere. Ud over opskrifterne har jeg også lånt Joel Wåreus’ billeder fra bogen Stefanos Italia. Så nyd de flotte stemninger og farver, der er indfanget under den italienske himmel. God fornøjelse!
Pomodori con riso
Fakta:
Tilberedning: 40 min
Antal personer: 4
Ingredienser
- 8 store stilk-tomater
- 2 dl risottoris (eksempelvis carnaroli superfino)
- 2 fed hvidløg, pillede og finthakkede
- 1 tsk hakket timian
- 1 tsk hakket rosmarin
- 1 spsk hakket bredbladet persille
- ½ dl ekstra jomfru olivenolie
- Salt
- Hvid peber
Tilberedningen
Løsn tomaterne fra stilkene og vend blomsten nedad. Skær et låg af tomaterne, grav kernerne ud og læg dem i en skål.
Bland tomatkernerne med risottoris, hvidløg, timian, rosmarin, persille og olivenolie og smag til med salt og peber. Fyld tomaterne og læg låget på.
Placér tomaterne i et ovnfastfad og bag dem i en forvarmet ovn ved 200º C i ca. 25 minutter.
Servér eksempelvis sammen med:
Crostino con mozzarella e acciughe
Fakta:
Tilberedning: 15 min
Antal personer: 4
Ingredienser:
- 12 små runde skiver hvidt brød (surbrødsdej er mest velegnet)
- 1 bøffelmozzarella
- 12 sardeller
- Groft sort peber
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 12 persilleblade af den bredbladede type

Crostino con mozzarella e acciughe - brød med mozzarella og sardel - er også en lækker italiensk antipasta
Tilberedningen
Rist brødet gyldent. Del mozzarellaosten på midten og skær den dernæst ud i 12 skiver.
Læg en skive mozzarellaost på hver skive brød, dernæst en sardel og kværn til slut lidt peber over.
Gratinér det hele i en ovn på 175º C med grillfunktion i 2 minutter.
Hæld en stribe olivenolie over brødet og garnér med persillebladene.
Buon appetito!
Læs om anden madopskrift fra Stefanos italienske kogebog her.
Velkommen til Escapeaway
Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.
Pssst.... gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller.
Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.
Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration? Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller
>>> Læs mere om Escapeaway
>>> Læs mere om Sverige