Opskrifter på italienske supper

Alle kender italienske pastaretter. Lasagne og spaghetti spises verden over, og det samme gælder en anden klassisk italiensk spise, nemlig pizza. Men trods det italienske køkkens popularitet, er nogle af de fremragende supper fra dette kulinariske land i verdensklasse ikke helt så velkendte.

For dem der elsker italiensk mad og variation, er der heldigvis massevis af opskrifter på lækre supper fra både nord og syd samt de mange små øer rundt om landet. Alle er baseret på friske, lokale ingredienser, og de er perfekte til et frokostmåltid eller som forret til middagen.

Her får du nogle lækre opskrifter på forskellige italienske supper, der vil bevise, at det italienske køkken er andet end pasta og pizza.

Minestrone Veronese

Ingredienser

– 110 g prosciutto
– 3 gulerødder
– 15 kartofler (mellemstørrelse)
– 170 g frisk spinat
– 3 friske rødbeder
– 1 lille squash
– 1 dl tørrede linser
– 2 fed hvidløg
– 2 porrer
– ½ fennikelknold
– persille
– 110 g croutoner
– 65 g parmesan

Tilberedning

På trods af alle de mange ingredienser er tilberedelsen af denne traditionelle suppe fra Norditalien egentlig ret enkel. Alt arbejdet består primært i at hakke og snitte grøntsagerne og skinken.

Bland herefter alle ingredienserne undtaget linserne, croutonerne og osten i en gryde med vand og lad det simre i omkring 3 timer.

Mens du venter, kan du lade linserne simre i saltvand i ca. 20 min eller til de er bløde. Hæld vandet fra og stil dem væk.

Når grøntsagerne er ved at være færdige tilsættes linserne, og det hele tages af varmen. Hæld suppen i tallerkener og fordel croutoner og ost ovenpå den dampende varme suppe.

Traditionel bryllupssuppe

Der findes en traditionel bryllupssuppe, der tager udgangspunkt i den første opskrift med tilføjelse af nogle flere ingredienser og med mere fokus på kød fremfor grøntsager.

Ingredienser

– 225 g blandet fars (½ oksefars, ½ svinefars)
– ¼ dl mælk
– ¼ dl revet parmesan
– 1 fed hvidløg
– ¼ tsk oregano
– ¼ tsk basilikum
– 2 tsk tørret persille

Tilberedning

Kombiner alle ingredienserne (undtaget kødet) med den færdige suppe fra første opskrift og tilføj lidt salt og friskkværnet peber. Form farsen til 1½ cm kugler, put dem i suppen og drys lidt oregano over. Lad det hele simre i en gryde i omkring 20 min.

Det bliver ikke nemmere!

Zuppa Jota

Øst for Verona ligger byen Trieste. Herfra kommer en suppe, der viser hvordan det italienske køkken er blevet inspireret af andre kulturer, da den indeholder sauerkraut!

Ingredienser

– 1 dl snittebønner
– 2 dl sauerkraut
– 2 fed hvidløg
– 3 spsk olivenolie
– 1 spsk mel

Tilberedning

Læg bønnerne i koldt vand natten over.

Næste dag knuses hvidløget og puttes i en gryde med vand. Bring vandet i kog og tilsæt bønnerne. Lad det simre i mindst 30 minutter.

Mens bønnerne simrer, hældes olivenolien i en sauterpande og varmes ved middel varme. Strø melet i sauterpanden og svits i et par min. Hæld det så i vandet med bønnerne, så suppen bliver tykkere og tilsæt efterfulgt af sauerkraut. Rør godt rundt og lad det simre i 10 min.

Delicioso!

Skrevet af
Mere fra Lars Krogh

Hvor skal man bo i Pisa?

Pisa er en by fuld af historiske bygninger og samtidig fuld af...
Læs mere