Overvejer du at holde efterårsferie i Lissabon?

Rossiopladsen i Lissabon

 

Efterårsferien er perfekt til en storbyferie i Lissabon. Klimaet i Lissabon er behageligt og priserne på fly og hotel er lavere end i september. Tag bare familien med på efterårsferie til Lissabon – der er mange aktiviteter for både børn og voksne, og portugiserne elsker børn! Du kan bo på hotel eller i en lejlighed med køkken midt i centrum af Lissabon og herfra har du kun ca. en halv time i tog langs kysten til de dejlige strande ved Estoril og Cascais.

Få mere information om rejser til Lissabon og se det store udvalg af hoteller i byen som alle er nøje udvalgt og med gode hotelanmeldelser – rejser til Lissabon bestiller du her!

Lidt hurtige fakta om Lissabon

Lissabons historie er en blanding af konkrete facts og legende. Både Plinius den Ældre (romersk forfatter) og den portugisiske digter Luis de Camoes troede på historien om, at byen blev grundlagt af Ulysses, men faktisk var det fønikerne, der tolv hundrede år før Kristus bosatte sig på Tejo flodmundingen, fordi den var en sikker havn for deres galejer. De byggede en by, som de kaldte Alis Ubbo (rolig havn), og under deres kontrol havde den fremgang i mere end seks århundreder. Grækerne, romerne, barbarerne og til slut maurerne, vandt og tabte efter tur denne by ved Tejo, der skiftede navn med hver ny herre.

I 1147 lykkedes det Portugals første konge, Afonso Henriques, hjulpet af tusinder af flamske, normanniske, tyske og engelske korsfarere på deres vej til det hellige land, endegyldigt at udstøde maurerne, der havde været ved magten siden 714. Lissabon blev endelig erklæret hovedstad i 1256.
Portugal havde fremgang i det 15. og 16. århundrede efterhånden som en række opdagelsesrejsende penetrerede de fire verdenshjørner. Deres opdagelser bragte store rigdomme til Lissabon i form af guld, diamanter, silke og krydderier.

I 1908 udløste attentatet på Kong Carlos I på Lissabons hovedtorv, Praca do Comércio, enden på landets 767 år gamle monarki, og tvang Manuel II til at flygte til England to år senere.

Shopping i oktober

Shopping er ofte højdepunktet for besøgende i Lissabon. Det store udvalg af produkter til en rimelig pris så som håndlavede lædersko, tasker og bælter er vanskeligt at modstå.

Andre ting at kigge efter er broderier af høj kvalitet, vægtæpper og håndmalede glaserede kakler, der kaldes azulejos, som alt sammen udgør fine gaver til familie og venner derhjemme.

Én af de bedste souvenirs er det udsøgte Vista Alegre porcelæn, dygtigt lavet siden 1824 af eksperter i den nordlige by Aveiro. De mange billige keramik potter og tallerkener, man ser i forretningerne, er alle fine eksempler på det lokale håndværk, der er kendt som artesenato, mens tæpper i orientalsk stil fra Alentejan byen Arraiolos og de fine kniplingsarbejder fra Madeira også er populære ting blandt turisterne. Antikviteter og guldsmykker giver også god værdi for pengene i Lissabon, sammen med mange korkskærearbejder og kobberprodukter på tilbud på de lokale markeder.

Og ingen besøgende bør forlade Lissabon uden en flaske eller to af årgangsportvin, en sikker måde til at bringe smagfulde minder med hjem fra opholdet i den portugisiske hovedstad.

Charmen ved den portugisiske hovedstad ligger i byens stærke bånd til fortiden, restaurerende paladser, majestætiske kirker og et imponerende slot på toppen af en bakke reflekterer byens rige kulturarv.

Uanset om du vil shoppe på din ferie, se de mange seværdigheder i Lissabon, eller nyde det dejlige klima ved strandene kun 20 minutter fra centrum, så er Lissabon en storby, der byder på oplevelser for alle i efterårsferien.

Storbyferie i efteråret

Lissabon er blot en af de mange storbyer du finder i programmet hos Escapeaway Rejser som er meget velegnet til en rejse i efteråret. Oktober måned byder på et dejligt klima på rejsemål som Barcelona, Rom, Split, Madrid og Napoli. Læs meget mere om rejser i uge 42 til Europas storbyer og har du besluttet dig til at efterårsferien skal være en storbyferie til Portugals hovedstad så klik på nedenstående link for mere information.

Læs meget mere om storbyferie i Lissabon eller få inspiration til din rejse i vores rejsemålsguide om Lissabon. Du kan også læs mere om storbyferie i andre byer i Europa i nedenstående blogindlæg:

Efterårets klassiske storbyer i Sydeuropa

Barcelona er bedst når det er efterår

Hvor skal du tage hen i efterårsferien?

 

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere