På dagsudflugt til Palma de Mallorca

Palma de Mallorca
Palma de Mallorca

Palma de Mallorca var for nogle år side overset, men Palma er nu en attraktiv destination i sig selv, hvilket antallet af gæster, der rejser på “storbyferie” til byen, beviser.

Man kan gradvist se en forbedring, hver gang man besøger Palma de Mallorca, efter et dyrt restaureringsprojekt har været igangsat i den gamle by. Chikke forretninger, avantgardistiske kunstgallerier, moderne arkitektur, en storslået katedral, to havne med kæmpe yachter, grønne promenader, fortovscafeer, tapasbarer, fremragende restauranter og et pulserende natteliv. Og det bedste af det hele – Palma er lille nok til, at man kan udforske det hele til fods. Nem adgang hertil, uanset hvor du bor på Mallorca, gør det til det perfekte sted for en dagsudflugt.

La Seu

Palmas storslåede, gotiske katedral dominerer havnefronten. Dens fundament blev lagt i 1230 under ledelse af Jaime I og det tog 500 år at færdiggøre den. Nu troner sandstensmurene og stræbebuerne over de restaurerede gader i den gamle bydel.

La Seu
Palmas gotiske katedral, La Seu

Palau de L’Almudaina

Ved siden af La Seu ligger Palau de L’Almudaina, der engang var et maurisk palads, der senere blev ombygget i gotisk stil i det 13. og 14. årh. af kongerne af Mallorca. Gå på opdagelse i labyrinten af de smalle gader i det gamle kvarter bag katedralen.

Castell de Bellver

Tre kilometer fra Palma centrum ligger denne velbevarede fæstning, der blev bygget for Jaime II i det 14. årh. Der er museum og fremragende udsigt ud over Palmabugten.

Palmas kunstscene blomstrer

Der åbnes konstant kulturcentre i restaurerede, historiske bygninger, som lægger hus til skiftende kunstudstillinger, cafeer og boghandler.

Shoppe i Palma de Mallorca

Imelda Marcos’ paradis – utallige skobutikker på Av Jaime III, Jaime II, Sindicat og i de mange smalle gader, der fører fra Passeig Born til Plaza Mayor. Farrutx har det smarteste fodtøj, samt læderfrakker; Zara er for den modebevidste på budget og begge ligger på Passeig Born. Tjek de internationale navne (Prada, Armani(c/Veri), Adolfo Dominguez og Loewe), såvel som de spanske, f.eks. Purification Garcia (Placa del Mercat 13).

Shopping
Shoppe i Palma de Mallorca. Foto: santiago lopez-pastorCC BY-ND 2.0

Es Baulard

Dette museum for nutidig kunst (Plaça Porta de Santa Catalina) har en imponerende samling af internationale og spanske værker af f.eks. Miró, Matisse, Picasso og Dalí. Lukket mandage.

Palau March Museum

Skulpturer af Ronin, Henry Moore og Eduardo Chillida findes i dette store palæ overfor katedralen. Lukket søndage. Fundacion La Caixa (Placa Weyler 3) ligger i Palmas første modernistiske bygning. Casal Solleric (Passeig Born 17) er også et besøg værd og ligger i et restaureret palæ. Hvis du er i bil, så overvej et besøg i Joan Mirós hus i udkanten af Palma i Cala Major (Joan de Saridakis 29).

Lokalt kunsthåndværk

Hos La Casa del Olivo (Carrer dels Paner) kan du købe oliventræsskåle, hos Vidrierias Gordiola (Carrer de la Victoria ) kan du få de flotteste glas. Besøg også Passeig per l’Artesania, en række værksteder og butikker, hvor kunstnere sælger keramik, træskærerarbejde, smykker og glas.

Delikatesser

I Colmado Santo Domingo (Carrer de Sant Domingo 5) finder du hængende sombrasadas, chilier og hvidløg; Forn Fondo (Carrer de L’Unio) er stedet, hvor du får ensaimadas; Forn des Teatre-bageriet på Placa Weyler 11 skal du besøge på grund af den modernistiske facade. Mercat Olivar nar Placa d’Espanya er det bedste sted for friskfremstillede produkter.

Læs også: 4 tinge du måske ikke viste om Palma de Mallorca

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie

Palma de Mallorcas slotte og paladser

Hovedstaden på Mallorca, Palma de Mallorca, er en smuk by med mange...
Læs mere